Salut

El BOE publica el decret de l’última pròrroga de l’estat d’alarma

S’inclou el retorn de competències al president de cada comunitat autònoma en la fase 3

El Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) publica en la seva edició d’aquest dissabte la pròrroga de l’estat d’alarma en què es preveu una major participació de les comunitats autònomes, els presidents seran, segons el reial decret, “l’autoritat competent delegada” en els territoris que es troben en la fase 3.

En l’article 6 es publica que “l’autoritat competent delegada per a l’exercici de les funcions derivades de l’estat d’alarma, a més del ministre de Sanitat, sota la superior direcció del President del Govern espanyol i d’acord amb el principi de cooperació amb les comunitats autònomes, serà qui ostenti la Presidència de la comunitat autònoma”.

“Aquest últim serà l’autoritat competent delegada, amb caràcter exclusiu, per a l’adopció, supressió, modulació i execució de les mesures corresponents a la fase III del Pla de desescalada, en exercici de les seves competències, excepte per a les mesures vinculades a la llibertat de circulació que excedeixin l’àmbit de la unitat territorial determinada per a cada comunitat autònoma a l’efecte del procés de desescalada”, afegeix.

“A més, es preveu que siguin les pròpies comunitats autònomes les que puguin decidir, d’acord amb criteris sanitaris i epidemiològics, la superació de la fase III en les diferents províncies, illes o unitats territorials de la seva comunitat, als efectes del que preveu l’article 5 d’aquest reial decret”, assenyala el BOE.

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, va indicar divendres que entre les facultats dels presidents autonòmics “hi ha la de decidir quan acaba l’estat d’alarma en la seva comunitat i comença la nova normalitat”, i ha destacat que aquesta decisió s’hauria de prendre sempre que ho aconsellin les dades epidemiològiques.

El Butlletí que regula l’última pròrroga de l’estat d’alarma per la Covid-19 manté que “les administracions educatives competents podran disposar la flexibilització de les mesures de contenció i la represa de les activitats presencials en l’àmbit educatiu no universitari i de la formació, sempre que s’acordi la progressió a fase II o posterior en un determinat àmbit territorial d’acord amb les previsions d’aquest reial decret”.

“En tot cas, durant aquest període, les activitats educatives podran mantenir-se a través de les modalitats a distància i «on line», sempre que resulti possible”, publica el BOE.

La pròrroga establerta en aquest Reial decret s’estendrà des de les 00:00 hores del 7 de juny de 2020 fins les 00:00 hores del 21 de juny de 2020, i se sotmetrà a les mateixes condicions establertes en el Reial Decret 463/2020, de 14 de març, i en les disposicions que el modifiquen, apliquen i desenvolupen, sense perjudici del que s’estableix en els articles següents.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Els Bombers fan quatre rescats al Pedraforca, Gósol, Lladurs i Castellar del Vallès

Barcelona

Pueyo apel·la a la “coresponsabilitat” per “doblegar la corba de contagi”

Lleida

Buch avança que el confinament del Segrià “no té data final” però pot durar “uns 10 o 15 dies”

Lleida

El Col·legi d’Infermeres de Lleida demana que el confinament no es prengui com un “càstig”

LLeida

El Govern informarà dilluns als estudiants de Ponent que feien la selectivitat a Lleida com faran les proves

Barcelona
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Predomini del sol i temperatura més alta

Barcelona

El govern confina el Segrià pels brots de Covid i permet només la mobilitat laboral

Lleida

Banyoles posa a prova la prohibició de vehicles de motor al front d’estany

BANYOLES

Cobles itinerants, avui a l’aplec de Banyoles

BANYOLES