Salut

Alemanya obre les fronteres amb la resta de la UE

Avui elimina els controls, excepte per als vols procedents de l’Estat espanyol

Itàlia entra avui en la fase 3

Els controls fronterers que el govern alemany havia decretat amb la resta de la Unió Europea (UE) fa tres mesos a causa de l’expansió de la Covid-19 passen a partir d’avui a ser història. Alemanya preveia obrir aquest matí a primera hora les fronteres amb la resta dels països comunitaris, però es mantindran encara una setmana més per als vols procedents de l’Estat espanyol.

Les restriccions frontereres s’havien anat reduint progressivament les darreres setmanes, però fins avui es mantenien els controls terrestres amb Àustria, França, Suïssa i Dinamarca. I en el cas dels controls aeroportuaris han quedat tots eliminats des de la passada mitjanit, amb l’excepció dels vols procedents de l’Estat espanyol, segons va explicar un portaveu del Ministeri d’Interior alemany. En aquest cas, les restriccions d’entrada es mantindran fins al 21 de juny, quan el govern espanyol també obrirà les seves fronteres a la resta d’estats de la UE. Es tracta d’una “qüestió de reciprocitat”, segons el govern alemany, tot i que no és casual, sinó que està presa segons consideracions de risc sanitari, han indicat.

Els tres darrers mesos, per poder entrar a Alemanya calia acreditar-ne el motiu. Com ara ser-ne resident, necessitat de tenir cura d’un familiar o fer una feina considerada essencial. Requisits que hauran de continuar complint els vols procedents de l’Estat espanyol. La policia alemanya ha refusat, durant aquests mesos de confinament, l’entrada a 196.000 persones. Pel que fa als alemanys que vulguin ara viatjar fora, el govern publica especificacions per a cada país i s’espera que adverteixin en contra de viatjar a Suècia, Finlàndia i l’Estat espanyol.

D’altra banda, Itàlia entra avui en la fase 3 de la desescalada, amb l’obertura de centres culturals i d’oci. El país va sumar ahir 44 morts, el nombre més baix des del 7 de març. Però no s’aconsegueix baixar el nombre de nous contagis dels 300 diaris els últims dies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

meteorologia

Un centenar d’avisos per la pluja des de diumenge al vespre

BARCELONA
estats units

Almenys quatre morts per múltiples tornados a Oklahoma

barcelona
Societat

Mor Carles Busquets, reconegut fotògraf reusenc i expropietari de Niepce

societat

S’ensorra una part de l’edifici de l’Escola de Vela a causa del temporal

platja d’aro
llengua

Voluntariat per la llengua ha creat més de 178.000 parelles lingüístiques

barcelona
societat

Reus torna a homenatjar la rosa, el símbol de la ciutat

REUS
medi ambient

Identificats els autors de nou abocaments a Lleida

LLEIDA
mobilitat

Tarragona torna a canviar la regulació de l’aparcament a Joan XXIII

Tarragona
MEMÒRIA

ERC urgeix a restituir el faristol malmès de ‘la casa dels horrors’

barcelona