Salut

Coronavirus

Calvo avisa que podrien tornar a declarar l’estat d’alarma si es torna a produir una “situació greu”

La vicepresidenta del govern espanyol considera que els brots actuals es poden controlar amb mesures ordinàries

“Els brots formaran part de la nostra realitat i el que cal és rapidesa”, ha adverteix

La vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo, ha avisat aquest dimarts que el seu executiu podria tornar a declarar l’estat d’alarma “a una part del territori o a tot” si es torna a produir una “situació greu” fruit de l’expansió del coronavirus.

En una entrevista a Antena 3, Calvo ha recordat que si es torna a produir una “situació greu” el govern espanyol “pot perfectament decretar l’estat d’alarma”. “Tornarem a ser molt responsables”, ha afirmat.

Calvo ha puntualitzat que aquest no seria el cas actual, on hi ha 26 brots actius, però que segons ella es poden combatre per mitjà de mesures concretes com les que es van activar a la Conca d’Òdena i a un hotel a Canàries abans de l’activació del mecanisme extraordinari a a tot l’Estat.

Per la ministra, els brots que hi ha actualment a l’Estat “en principi no necessiten mesures més enllà de les sanitàries i un retorn a les fases on hi havia algunes limitacions”.

En aquest sentit, ha afirmat que “els brots formaran part de la nostra realitat” i el que cal és poder-los controlar el més aviat possible. “L’important és la rapidesa i el rastreig dels contactes”, ha sentenciat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia