Salut

Johnson perd el control de la Covid-19 a Anglaterra

Desenes de detinguts en festes il·legals a Londres per atacs a la policia

El govern tem el rebrot, i amenaça de tancar les platges, on s’han amuntegat mig milió de turistes, i endurir les penes

El govern britànic està perdent el control de la Covid-19 i es tem que es produeixin rebrots. Les causes d’aquest descontrol són el bon temps que està fent en els últims dies, amb temperatures de fins a 32 i 33ºC, i la relaxació generalitzada després de l’anunci de Johnson de recuperar la normalitat. A partir del 4 de juliol tornaran a obrir bars, restaurants i hotels, i es reduirà la distància de seguretat de dos metres a un.

Més de mig milió de persones diàries s’han amuntegat a les platges del sud d’Anglaterra. Fins al punt que l’Ajuntament de Bournemouth es va veure forçat a declarar la situació d’“incident major” i posar en marxa un pla d’emergència. Des del consistori van dir que mai no havien vista tanta gent a la platja, ni tan sols en temporada alta. La majoria dels banyistes van viatjar d’altres localitats de l’interior, provocant embussos a les carreteres, vehicles mal aparcats, agressions verbals al personal de neteja, borratxeres i baralles, i també 44 tones de plàstics i escombraries a la sorra. “La gent s’està prenent massa llibertats, es barreja massa i no respecta la distància social. En altres països s’estan produint rebrots”, va avisar Boris Johnson. El govern ha amenaçat de tancar les platges, però de moment no ho farà.

Tampoc el cap mèdic del govern, Chris Whitty, ha avisat del risc de rebrot. De moment només s’han produït rebrots en diverses fàbriques de processament d’aliments a Anglaterra i Gal·les. En les últimes 24 hores hi ha hagut 149 morts i 1.118 contagis, que tornen a estar per sobre dels mil diaris, tot i que el govern manté que el virus està sota control.

A Boris Johnson se li critica que estigui anant massa de pressa amb el desconfinament a Anglaterra. Escòcia i les altres nacions són més cautes. Encara no es permet la reunió de més de sis persones a Anglaterra. Milers d’aficionats del Liverpool van sortir ahir al carrer per celebrar el títol de lliga, sense mascaretes i sense respectar la distància.

Preocupació també per les discoteques il·legals que s’estan organitzant als carrers de Londres. Les últimes dues matinades hi ha hagut importants enfrontaments entre els assistents i la policia quan intentava aturar-les. El resultat, desenes de detinguts, 140 policies ferits i vehicles policials destrossats. Johnson ha dit que duplicarà les penes per a aquells que agredeixin les autoritats.

LA FRASE

La gent s’està prenent massa llibertats, es barreja massa i no respecta la distància social
Boris Johnson
PRIMER MINISTRE BRITÀNIC

Pont aeri amb el Mediterrani

Johnson podria anunciar dilluns corredors aeris turístics amb diversos països mediterranis, entre els quals hi hauria Espanya, França, Itàlia, Grècia i Turquia, a partir del 4 de juliol. Es tractaria d’un pla amb diferents fases, que inclouria Alemanya i altres països del nord d’Europa i, més endavant, destinacions del Carib i d’Àsia. No s’espera que es permeti anar als EUA fins a l’hivern. Portugal podria no ser-hi inclòs per l’increment de rebrots. El viatgers podran entrar i sortir lliurement entre aquests països i el Regne Unit, país que no farà proves als viatgers que marxin. Diumenge es revisarà la quarantena vigent per a tothom que hi entri. La reactivació dels vols internacionals coincidirà amb l’obertura de pubs, restaurants i hotels.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

CALDES DE MALAVELLA

Finalitzen les obres de la depuradora de Can Carbonell

CALDES DE MALAVELLA

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona

Totes les cries del musclo del Delta acabaran provenint de Roses

roses

Sant Pau descobreix una nova causa genètica d’immunodeficiència

Barcelona

El Museu d’Art adquireix un fragment del retaule de Sant Feliu de principis del segle XVI

girona
infraestructures

Puente sosté que Catalunya és el territori on l’Estat inverteix més, tot i el 46% d’execució

barcelona