Salut

L’Estat espanyol suma 97 brots actius de covid-19 en 15 autonomies amb 1.872 casos positius

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, insisteix que continuaran els brots

Afirma que s’ha de “reobrir” la societat però “mantenint respecte” al virus

L’Estat espanyol acumula 97 brots actius de covid-19, en 15 autonomies i 1.872 casos positius. Així ho ha explicat el ministre de Sanitat, Salvador Illa, en la cloenda telemàtica de l’escola d’estiu de la Diputació de Barcelona. Des de la fi de l’estat d’alarma, el 21 de juny, s’han registrat fins a 146 brots, amb 2.283 casos positius. Actualment les úniques autonomies sense brots són La Rioja i Astúries. El ministre ha assegurat que de brots en continuaran havent-hi i ha afirmat que no s’ha de tenir por al virus i s’ha d’anar “reobrint” la societat però “mantenint el respecte”. Illa ha considerat que la pandèmia “no està anant bé” al món perquè continua “en fase ascendent” però ha valorat que el confinament ha permès el “control” a Europa.

El ministre ha afirmat que s’ha d’”aprendre a viure amb el virus”, mantenint les mesures de seguretat sanitària i ha insistit que els brots es continuaran succeint. Ha afegit que en aquest context, la clau és detectar precoçment els casos n’hi ha un i fer una actuació “contundent” per controlar-lo. En aquest sentit, ha dit que es pot actuar amb un confinament perimetral com el del Segrià o el d’A Mariña (Lugo) o amb el retrocés a fase dos que es va aplicar a quatre comarques de l’Aragó.

“De brots n’hi ha a tots els països que han aconseguit controlar el virus i en seguiran havent fins que hi hagi vacuna”, ha manifestat. En aquest sentit, ha augurat que en el segon trimestre de l’any vinent “hi haurà disponibles una o dues vacunes amb garantia suficient per ser subministrades a la població”.

Illa ha fet un repàs a l’aparició i la gestió de la pandèmia a l’Estat, on ha destacat que el primer cas confirmat va ser el 31 de gener. El ministre ha assegurat que el confinament a l’Estat espanyol va funcionar i que s’ha demostrat que altres vies, com la immunitat de grup, no són la solució. També ha assegurat que la cogovernança amb les autonomies ha funcionat bé.

Reducció del temps de notificació

D’altra banda, Illa ha posat en valor que s’ha aconseguit reduir el temps que es triga fins a confirmar i notificar un cas positiu. Ha explicat que a l’inici de la pandèmia podien passar entre 10 i 12 dies per notificar un cas, mentre que ara es triga “com a màxim tres dies”. Ha afegit que les proves per descartar el virus es fan “el mateix dia o com màxim el següent” i ha assegurat que s’ha aconseguit desplegar “adequadament” arreu del país que el 90% de les PCR es facin “en menys de 24 hores”.

Pel que fa a l’àmbit social, ha posat en valor les mesures impulsades pel govern espanyol per pal·liar els efectes socials de la pandèmia. Illa ha considerat que ha quedat en evidència que “no és factible una sortida de la crisi econòmica si no és una sortida conjunt de tota la societat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Infraestructures i serveis

Obres de millora a l’estació del Vendrell

El Vendrell

Voluntaris repinten els bancs irisat i Trans

palafrugell

El Fòrum Gastronòmic exportarà el seu model a d’altres països del món

girona
Societat

Normalitat a les presons en un matí sense bloquejos dels funcionaris

Barcelona

Escullen l’utiller Josep Font com a bisbalenc de l’any 2023

LA BISBAL D’EMPORDÀ
gastronomia

L’Alimentària posa la pizza en el podi

L’Hospitalet de Llobregat
llengua

El català torna a l’agenda europea

barcelona

Compromís per treure tot l’amiant dels edificis a finals del 2025

BADIA DEL VALLÈS

El Manhattan mataroní

mataró