Salut

El govern de Sánchez pacta amb les autonomies un pla de resposta precoç per als nous brots de Covid-19

Estableix mesures específiques per a les presons i per a col·lectius vulnerables com el dels immigrants irregulars

El Consell Interterritorial de Salut, que reuneix el Ministeri de Sanitat i les conselleries del ram de les Comunitats Autònomes, ha aprovat aquest dijous un pla de resposta precoç per a possibles increments de la transmissió de la Covid-19.

Es tracta d’un document que pretén dotar el Sistema Nacional de Salut de més capacitat per afrontar nous brots de la malaltia. El document aprovat incorpora les aportacions de les Comunitats i de diferents ministeris i preveu respostes per a escenaris específics com els centres penitenciaris. Entre altres, i malgrat subratllar que l’impacte del coronavirus en aquestes instal·lacions ha estat “baix”, es recomana adoptar sistemes de vigilància reforçats i plans de contingència específics.

El pla també estableix que la detecció d’un cas en un centre penitenciari s’haurà de notificar a les autoritats sanitàries “de forma immediata” per adoptar les mesures oportunes, com ara l’aïllament del cas i els seus contactes així com la indicació de quarantena del mòdul residencial.

També es farà una recerca activa de casos i es valorarà la possibilitat de fer estudis de cribratge a la resta de residents i professionals si la situació ho demana.

Finalment, el pla estables mesures específiques per a col·lectius de vulnerabilitat especial davant la Covid-19, com ara els immigrants que accedeixen de forma irregular a l’Estat. S’adoptaran mesures específiques per al diagnòstic precoç d’aquestes persones.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia