Salut

Coronavirus

El Procicat obre la porta a mantenir l’activitat cultural amb autorització prèvia

El govern manté obertes platges i mercats ambulants i insta els ajuntaments a tancar els bars de nit

El govern estén les restriccions a Figueres, Vilafant i Sant Feliu de Llobregat

El Procicat ha publicat aquest diumenge un document on aclareix alguns dels dubtes sobre les noves mesures per aturar els rebrots de Covid-19 a l’àrea metropolitana de Barcelona, al Segrià i a la Noguera.

Les noves restriccions que el govern ha decidit aplicar en aquestes zones prohibeixen en general les activitats de tipus cultural i els espectacles públics. No obstant això, el document de Preguntes freqüents que ha publicat avui el govern deixa en mans dels ajuntaments mantenir aquestes activitats amb l’autorització prèvia del Procicat i sempre en espais “adequats”. El pla Procicat posa com a condicions el respecte de la distància de seguretat, l’ús de mascareta, hora concertada i portar un registre de les dades dels assistents.

D’aquesta manera, s’obre la porta a mantenir festivals com el Cruïlla XXS, Pedralbes o el Grec a Barcelona, el futur dels quals havia quedat compromès. El cicle Nits del Fòrum del Primavera Sound va cancel·lar aquest dissabte la programació durant quinze dies.

Les sol·licituds per a les excepcions s’han d’adreçar al correu del Centre d’Emergències de Catalunya.


Platges i mercats oberts; bars de nit tancats
El Procicat concreta en el mateix document que les platges i els mercats ambulants es podran mantenir oberts al públic. Les piscines descobertes també poden mantenir l’activitat si els consistoris consideren adient “el seu ús preventiu pels efectes de la calor sobre la població”.

En qualsevol cas, el govern insta els ajuntaments a controlar que es compleixen les mesures de seguretat anti-Covid.

En canvi, queda prohibida l’obertura de gimnasos i complexos esportius, ja siguin públics o privats.

Els municipis també hauran de regular els horaris de bars i terrasses per garantir que no hi ha activitat d’oci nocturn.


Les mesures s'estenen a Figueres, Vilafant i Sant Feliu de Llobregat
El comitè tècnic del Procicat ha aprovat aquest diumenge estendre als municipis de Figueres i Vilafant, a l'Alt Empordà, i a Sant Feliu de Llobregat, al Baix Llobregat, les mesures per contenir els brots epidèmics de la Covid-19 que ja afecten 13 municipis de l'àrea de Barcelona i a bona part del Segrià i la Noguera.

Aquestes limitacions inclouen la prohibició de fer reunions de més de deu de persones, tant en l'àmbit públic com en el privat; la celebració de casaments, serveis religiosos, celebracions i cerimònies fúnebres.

El Procicat “recomana” a la població “no sortir de casa” si no és per realitzar “activitats essencials”, com ara rebre assistència sanitària, desplaçar-se a la feina o per comprar productes de primera necessitat, com els d’alimentació.

Pel que fa a la resta de comerços, es “recomana” igualment controlar l’accés i incrementar les mesures de precaució i higiene a l’interior dels locals.

En l’àmbit de la restauració, es permet l’obertura de bars i restaurants amb l’aforament a l’interior limitat al 50% i taules separades almenys dos metres a les terrasses. No hi haurà possibilitat de consumir a la barra.

La Generalitat suspèn l’obertura d’equipaments culturals, d’establiments on es desenvolupen espectacles públics, com ara teatres, cinemes i esdeveniments esportius, activitats lúdiques, recreatives, parcs d’atraccions i parcs recreatius infantils en recintes tancats, activitats esportives, com ara gimnasos, i dels locals i establiments d’oci nocturn, com ara sales de festa i discoteques, i qualsevol altre que impliqui una interacció d’un nombre important de persones, amb l’excepció de l’esmentada autorització municipal per celebrar actes culturals que compleixin les mesures de seguretat.

Les biblioteques i els museus podran romandre oberts i es mantindran els casals i les colònies d’estiu. Finalment, es prohibeixen les visites a les residències de gent gran.

Aquestes mesures queden recollides en una resolució que es publicarà al DOGC i entraran en vigor un cop les validi l’autoritat judicial. Inicialment tindran una durada de quinze dies, un termini que es pot modificar en funció de l’evolució de la pandèmia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva
CALDES DE MALAVELLA

Finalitzen les obres de la depuradora de Can Carbonell

CALDES DE MALAVELLA

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona