Salut

Salut preveu reservar 4.000 llits per si calgués instal·lar-los fora dels hospitals per a una segona onada de Covid-19

El pavelló Onze de Setembre de Lleida s’ha preparat amb 70 llits per poder acollir pacients amb el virus no greus

El Departament de Salut ha previst una reserva estratègica d’uns 4.000 llits per instal·lar-los fora dels hospitals amb vista a la segona onada de la Covid-19 que s’espera per a la tardor o hivern.

La voluntat és tenir-los preparats per instal·lar-ne el màxim possible en cas de necessitat en espais com ara pavellons per donar suport als hospitals del país perquè aquests puguin seguir prestant la seva activitat ordinària.

Així ho ha explicat Mònica Moya, responsable de projecte que ha permès habilitar el pavelló Onze de Setembre de Lleida com a pavelló Salut. L’equipament compta amb 70 llits preparats per acollir pacients amb covid-19 no greus. De moment, el pavelló està preparat i només es posarà en marxa en cas de necessitat assistencial.

Moya ha explicat que el fet de tenir una reserva d’aquests 4.000 llits per poder-los instal·lar fora dels hospitals es fa partint de la possibilitat que es pogués arribar a una saturació als centres hospitalaris del país, malgrat que la voluntat és no haver-los d’utilitzar.

La responsable de Desenvolupament de projectes estratègics en el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) ha indicat que la planificació que s’ha fet preveu un increment del 30% dels llits disponibles actualment en cada hospital i regió sanitària. Catalunya compta amb 12.200 llits hospitalaris i, d’aquesta manera, es preveu poder disposar-ne d’un 30% més fora dels centres.

En el cas de la regió sanitària de Lleida, en farien falta uns 200. De moment, se n’han instal·lat 70 al pavelló Onze de Setembre de la capital del Segrià, mentre la resta s’ubicarien en altres equipaments però només en cas de necessitat. L’habilitació d’aquest equipament esportiu com a pavelló Salut per part del SEM s’ha fet en 15 dies i el muntatge ha servit de prova pilot amb vista a la necessitat d’habilitar altres espais similars arreu del país, ha explicat Moya.

Divina Farreny, gerent de la regió sanitària de Lleida, ha explicat que actualment Salut té comptabilitats una trentena de brots actius de Covid-19 a la regió sanitària de Lleida, la majoria al Segrià però també en altres comarques. “Hi ha molt brot comunitari familiar però també se n’han detectat en bars i altres espais”, ha explicat.

La gerent de la regió sanitària ha destacat que “la corba s’aplana” a Lleida. Aquest dimarts es troben ingressades 186 persones amb Covid-19 als hospitals públics i privats lleidatans i a l’Hotel Salut, de les quals 18 a l’UCI de l’Arnau de Vilanova i del Santa Maria. Farreny ha explicat que durant el cap de setmana és va arribar a “tensar” la situació pel que fa a llits de crítics però s’hi va poder donar resposta amb la col·laboració de centres privats.

Divina Farreny també ha explicat que se segueixen traslladant pacients de Lleida a altres hospitals del país per disminuir la pressió assistencial al territori seguint el pla de contingència previst.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

El Manhattan mataroní

mataró

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual

Societat

Els sindicats tornaran a plantar el govern aquest dimarts

Barcelona
societat

König i La Puntual, entre els establiments guardonats en la Nit del Comerç

girona
FIGUERES

Una lletrada denuncia que el bloqueig a la presó li impedeix veure un representat

FIGUERES
SALUT

Reforma del sistema sanitari a partir d’eixos d’hospitals

Barcelona