Salut

Les màximes autoritats del país es comprometen amb el Trueta

Torra, Aragonès i Vergés visiten els terrenys on es farà l’hospital i prometen destinar-hi recursos

Torra destaca “el consens de país” en un projecte que serà “de molts governs” mentre Girona i Salt avisen que estaran a sobre dels terminis

Dinou dies després de la firma de l’acord entre Salut, Girona i Salt perquè el nou Trueta s’aixequi a tocar del Santa Caterina, les màximes autoritats del país –que aquell dia van ser baixa d’última hora per l’evolució de la pandèmia– van venir ahir a deixar clar el seu compromís amb el projecte. El president de la Generalitat, Quim Torra; el vicepresident, Pere Aragonès, i la consellera de Salut, Alba Vergés, van visitar els terrenys on es farà l’hospital destacant que es tracta d’un “projecte de país”, prometent que traslladaran el seu compromís als pressupostos, i remarcant també el consens assolit que, segons ells, farà que els governs futurs continuïn complint el pacte.

El president Torra, que va recordar la “relació sentimental” dels gironins amb el Trueta, va subratllar que “aquest no és un projecte, és el projecte més important de les comarques gironines dels propers anys” i que l’acte d’ahir era per “refermar el compromís del govern” amb el futur hospital, que, va dir, es veurà “reflectit als pressupostos”. El president va voler destacar sobretot “el consens de país” que ha fet possible l’acord, agraint “l’esforç” als departaments de Salut i Economia, i “el compromís” als ajuntaments de Girona i Salt. “Serà un projecte de molts anys i molts governs però el que importa és que té aquest consens de país”, va dir.

Aragonès va coincidir a destacar l’acord assolit “cedint i prioritzant el bé comú” per part dels consistoris en les “setmanes més difícils” per a Salut; la importància i “ambició” del projecte –“el sistema sanitari català, basat en la proximitat i l’excel·lència, no s’entendria sense el nou Trueta”, va assegurar–, i sobretot també el compromís del govern: “Suposarà una important mobilització de recursos, però la farem.” Com Torra, té clar que els pròxims governs seguiran el camí: “Que hi hagi no només consens territorial sinó també polític, ens permet blindar tots els passos de la propera dècada que han de fer-ho realitat.”

En un sentit semblant, Vergés va indicar que ”la millor manera d’aguantar els projectes llargs és amb acords entre institucions”. La consellera es va manifestar “molt satisfeta” d’haver “falcat” un projecte “important de país”.

El territori, vigilant

Des del territori, tant l’alcalde de Salt, Jordi Viñas, com l’alcaldessa accidental de Girona, Maria Àngels Plana, van deixar clar que, assolit l’acord, toca passar a l’acció i que estaran amatents als terminis. Així, Viñas va indicar que després del “primer pas” no es poden “aturar” i cal “sumar esforços” perquè l’hospital obri el 2028 com va dir Salut, mentre que Planas va parlar de “calendari molt ambiciós” del qual, va avisar, cal “desviar-se al mínim possible” per demostrar a la ciutadania que es compleixen els pactes signats.

LES FRASES

És un projecte de molts anys i molts governs, però el que importa és que té consens de país
Quim Torra
president de la generalitat
Suposarà una important mobilització de recursos, però la farem perquè el país s’ho mereix
Pere Aragonès
vicepresident i conseller d’economia
Estic molt satisfeta. Estem falcant un futur important per la regió i pel país en dret a la salut i coneixement
Alba Vergés
consellera de salut
És hora de mirar endavant. El calendari és molt ambiciós, però cal desviar-se’n al mínim possible
Maria Àngels Planas
alcaldessa accidental de girona
Mirada llarga i de país. Fet el primer pas, no podem aturar-nos. Sumem esforços per fer-ho realitat el 2028
Jordi Viñas
ALCALDE DE SALT


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

El Manhattan mataroní

mataró

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual

Societat

Els sindicats tornaran a plantar el govern aquest dimarts

Barcelona
societat

König i La Puntual, entre els establiments guardonats en la Nit del Comerç

girona
FIGUERES

Una lletrada denuncia que el bloqueig a la presó li impedeix veure un representat

FIGUERES
SALUT

Reforma del sistema sanitari a partir d’eixos d’hospitals

Barcelona