Salut

Madrenas aposta per situar el futur CUAP als baixos de l’actual Trueta

L’alcaldessa de Girona creu “intel·ligent” que el centre d’urgències que s’obrirà al nord de la ciutat quan l’hospital es traslladi a Salt sigui a la planta baixa de l’actual edifici

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, planteja que el futur centre d’urgències d’atenció primària (CUAP) que s’obrirà al nord de la ciutat quan el Trueta es traslladi al costat del Santa Caterina es pugui situar a la planta baixa de l’actual edifici de l’hospital. Madrenas, que precisa que cal estudiar-ho bé, ho veu d’entrada com “una opció intel·ligent, que té molt sentit” ja que lligaria també amb els usos que en principi es donaran a la resta de l’edifici, de caràcter sociosanitari.

L’acord subscrit al juliol entre Salut i els ajuntaments de Girona i Salt incloïa també, a més de la construcció del nou Trueta a tocar del Santa Caterina, el compromís de mantenir dempeus l’edifici actual a Sant Ponç –i fixar conjuntament més endavant els seus futurs usos, en principi sociosanitaris i “prioritàriament per a dependència o gent gran”, segons Madrenas– i una sèrie de millores en l’assistència primària a la ciutat, amb reformes i ampliacions dels CAP existents i l’obertura d’un nou CAP a l’Eixample i d’un nou CUAP al nord de la ciutat, que haurà de donar cobertura a les urgències de la zona nord de Girona i també de les poblacions del nord del Gironès que actualment tenen com a centre de referència d’urgències el Trueta. Madrenas destaca que suposarà “guanyar una tercera porta d’urgències” i que la zona nord quedi ben coberta tot i la marxa del Trueta. “Serà un centre d’urgències obert 24 hores al dia tots set dies de la setmana, que tindrà tota la capacitat tant analítica com en el tema de diagnòstic per la imatge; és a dir, radiografies, escàners, etc.”, subratlla l’alcaldessa. Salut té previst destinar 6,5 milions d’euros al nou CUAP, segons el pressupost preliminar presentat a la premsa el dia de l’anunci de l’acord pel Trueta.

Madrenas assenyala que hi ha temps per estudiar-ho bé, perquè el “compromís” és que el nou CUAP es posi en marxa quan s’obri el nou Trueta, que Salut preveu que sigui el 2028. “Mentrestant el nostre hospital d’urgències al nord segueix sent el Trueta”, deixa clar Madrenas.

LA XIFRA

6,5
milions d’euros
és el pressupost estimat per Salut en l’acord pel Trueta per al nou CUAP al nord de Girona.

LA DATA

2028
és l’any
en què Salut calcula que obrirà el Trueta a Salt i, per tant, també quan hauria d’obrir el nou CUAP del nord.

El nou CAP de l’Eixample, amb lloc ja escollit

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, avança que el consistori ja té lloc escollit per al nou CAP de l’Eixample, però que no el vol fer públic fins que n’hagi parlat amb el Departament de Salut. “És un espai que sé que els agradarà”, assegura Madrenas, que destaca la “necessitat” d’aquest nou CAP al que és el barri més poblat de la ciutat i que suposarà el desdoblament del CAP de Montilivi, que està saturat. Segons el pla de Salut presentat el dia de l’acord del Trueta, la Generalitat té previst destinar 3,5 milions d’euros a aquest nou CAP. Madrenas destaca que aquesta és l’obra que s’ha d’executar primer, deixant el nou CUAP per a més endavant.

Salut preveu invertir en total 16 milions en actuacions a l’assistència primària a l’àrea urbana de Girona. A més dels 6,5 milions destinats al CUAP i els 3,5 del nou CAP de l’Eixample, destaquen els dos milions previstos per a l’adequació del CAP Salt 1 J. Nadal. Pel que fa a les millores als CAP de Girona ciutat, es destinarà un milió a la reforma del CAP de Santa Clara i 1,5 milions tant a l’ampliació del CAP de Can Gibert del Pla com a la del CAP de Taialà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Alumnes d’escoles i instituts faran de periodistes per un dia a la UAB

Cerdanyola del Vallès
agricultura

Els vinyataires fora de DO s’organitzen

barcelona

Tretze companyies actuaran enguany al Festival Internacional de Titelles

Gavà

Primer seminari català sobre Arxius i Turisme

lloret de mar
SOCIETAT

La Policia Local de Vilanova i la Geltrú crea una unitat contra l’incivisme

vilanova i la geltrú
SEGURETAT

Col·locaran 575 sensors de risc químic a l’entorn petroquímic de Tarragona

TARRAGONA

L’oposició força un ple per tractar les suposades irregularitats d’un regidor

lloret de mar

Portbou suspèn el pagament de factures a Endesa després d’un tall elèctric al municipi

PORTBOU

Llum verda a les connexions de la C-65 amb el futur Hospital Trueta

girona