Salut

El risc de rebrot es dispara i està a punt de ser molt alt

Catalunya registra un augment amb 1.420 nous positius confirmats per PCR i el risc voreja els 200 punts

Salut alerta que “s’ha retrocedit tres setmanes” i que s’han de fer esforços per reduir la corba

Toc d’alerta perquè les xifres no són bones i el pitjor és que l’epidèmia continua a l’alça, amb un risc de rebrot que no para de créixer. Segons les últimes dades del Departament de Salut, l’indicador se situa en 197,51 i s’acosta perillosament al pic registrat el 23 de juliol, quan el risc de rebrot era de 202,93. Cada cop s’allunya més dels 100 punts que marcaven el risc alt i està a punt de passar a risc molt alt. Catalunya ha registrat en les darreres hores un fort augment del nombre de casos de Covid-19, amb 1.420 nous positius confirmats per PCR, que eleven el còmput total fins als 106.211, segons l’últim balanç de Salut. El nombre total de casos amb totes les proves és de 128.396 (1.547 més en les últimes hores). “Hem de dir-ho clar: s’ha retrocedit tres setmanes, i ara tots hem de fer esforços per reduir la corba”, alerta el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon.

Per mirar de frenar la pandèmia, des d’ahir es prohibeixen reunions públiques i privades de més de deu persones. Salut entén que és una mesura “absolutament necessària” per frenar la propagació del coronavirus i evitar un nou confinament i que és “una limitació especialment rellevant, ja que s’ha constatat que és en l’àmbit familiar i social on s’està produint un important percentatge dels contagis com a conseqüència de la relaxació en els controls preventius per evitar-los”.

Des de l’inici de la pandèmia, i amb les deu defuncions registrades ahir, ja són 13.004 les persones mortes per coronavirus. Actualment, el nombre de pacients ingressats per Covid-19 és de 644 hospitalitzats, 21 menys respecte a la darrera actualització. Tot i això, va augmentar en tres el nombre d’ingressos a l’UCI, amb un total de 129 persones.

El Departament de Salut continua amb l’estratègia de fer cribratges massius per detectar persones asimptomàtiques que estan escampant el virus sense saber-ho. Els professionals sanitaris van fer més de 300 proves PCR porta a porta en domicilis del barri de la Salut de Badalona amb l’objectiu d’arribar a més voluntaris. La previsió és que a partir de dilluns es facin més tests als barris de Llefià i Gran Sol, on es volen arribar a fer unes 17.000 PCR fins divendres. La setmana vinent també es faran proves als veïns d’entre 18 i 40 anys dels barris de la Florida, Pubilla Cases i les Planes de l’Hospitalet de Llobregat, i als veïns dels barris de Marianao, Can Paulet i Centre de Sant Boi de Llobregat.

D’altra banda, ahir es va saber que Grècia prohibeix tots els vols provinents de Barcelona i la resta d’aeroports de Catalunya a partir de demà i, com a mínim, fins al 19 de setembre. Sí que permet l’arribada des d’altres punts de l’Estat espanyol, però amb una PCR negativa.

LES XIFRES

13.004
persones
han mort a Catalunya des de l’inici de la pandèmia, segons el recompte de Salut.
644
pacients
estan ingressats als hospitals catalans i 129 dels quals estan aïllats a les UCI.
197
punts
marca l’índex EPG, que valora el risc de rebrot a Catalunya. Ja voreja els 200 i està a punt de ser molt alt.

Polèmica a Vilafranca i festa il·legal a Barcelona

Les imatges a les xarxes socials de joves celebrant la festa major de Vilafranca del Penedès, tot i haver-se suspès, van fer saltar ahir les alarmes. En els vídeos es veuen les aglomeracions de gent sense mascareta i sense mantenir les distàncies de seguretat omplint els carrers estrets. El president Torra va demanar “no oblidar les mesures de seguretat” durant les festes majors i hi va afegir: “Si us plau, ens juguem l’any aquests dies.” També el consistori s’ha mostrat “disconforme” amb les aglomeracions i ha emès un comunicat en què fa una crida a “evitar qualsevol situació que vagi contra les mesures de prevenció” de la pandèmia. ERC qüestiona que el govern pugui garantir els actes simbòlics programats per avui sense que es repeteixin trobades multitudinàries com les viscudes ahir.

A Barcelona es va desmantellar la matinada de divendres una festa il·legal, convocada a través de les xarxes socials, amb més de 160 persones en una nau industrial de la Zona Franca. En una operació conjunta, els Mossos i la Guàrdia Urbana van denunciar tots els assistents perquè no duien mascareta ni mantenien la distància social, van detenir un home per tràfic de drogues i en van denunciar vuit més per tinença de substàncies estupefaents. Els dos promotors també van ser denunciats per haver organitzat la festa il·legal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva
CALDES DE MALAVELLA

Finalitzen les obres de la depuradora de Can Carbonell

CALDES DE MALAVELLA

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona