Salut

El ritme i el risc de contagi apunten a l’estabilització

El ritme es manté en un contagiat per cada positiu i baixa mig punt el risc de rebrot

Torra apressa Sánchez perquè impulsi la prestació per als pares que hauran de cuidar fills en quarantena

Les dades de la pandèmia actualitzades pel Departament de Salut confirmaven dissabte la tendència a l’estabilització dels contagis com també del risc de rebrot, si bé aquest continua sent alt. Les proves PCR confirmaven 1.342 positius nous de la Covid-19, amb un increment de 27 casos respecte al dia anterior en una tendència que no trenca l’estabilització dels contagis que semblen confirmar tant la taxa de reproducció del virus com el risc de rebrot.

La taxa de reproducció (Rt) es manté en 1, una xifra que implica que cada positiu contagia de mitjana una altra persona. Per reduir la corba de contagi, l’Rt hauria de ser inferior a 1, però cal recordar que la taxa estava en 1,10 la setmana del 12 al 18 d’agost i va pujar fins a 1,16 la setmana següent. A més, també és positiu el descens relatiu del risc de rebrot. Situat en 186,34, continua sent preocupant tenint en compte que les autoritats sanitàries ja consideren alt el risc de rebrot un cop superat el llindar de 100, però també és cert que la setmana del 19 al 25 d’agost havia arribat a 212,16 tot superant el pic de finals de juliol, que va fer evident que els contagis s’estaven incrementant. A més, 186,34 de la darrera dada actualitzada és mig punt per sota de l’índex del dia anterior (186,98). De fet, mentre el ritme de contagis s’estabilitza a Catalunya fins i tot amb descens mitjà a Lleida, són comunitats com ara Navarra, les Castelles i sobretot Madrid les que ara tenen un ritme més alt de contagis. Per comparar xifres, mentre la demarcació de Barcelona registra 134,3 casos de la Covid-19 per cada milió d’habitants, a la capital espanyola la taxa de reproducció situada entre 1,1 i 1,2 creix i registra 357,2 casos positius per cada milió.

Torra apressa Sánchez

Després que divendres el president de la Generalitat, Quim Torra, es va negar a signar la declaració de presidents autonòmics en la trobada amb el cap de l’executiu espanyol, Pedro Sánchez, ahir el va instar a impulsar la prestació d’incapacitat temporal per a les mares i pares d’alumnes que s’hauran de quedar a casa durant el curs escolar, sigui perquè han donat positiu en les proves de la Covid-19, sigui perquè han de fer quarantena com a companys de grup d’un alumne positiu.

De fet, divendres Torra va justificar la seva negativa a signar la declaració de presidents amb el fet que no s’hi incloïa per escrit el compromís amb aquesta prestació i amb un subsidi per a les mares i pares autònoms que es veuran forçats a cuidar els fills a casa per la mateixa raó. La resposta de l’executiu espanyol de divendres mateix va ser recordar al president de la Generalitat que aquestes mesures estan “en estudi” i el govern de Sánchez i Iglesias hi està compromès. Era ahir quan Torra demanava rapidesa per aprovar-les: “Falta una setmana. No podem esperar més.”

L’azitromicina no és eficaç en pacients greus

Un estudi fet al Brasil en 57 hospitals i publicat per la revista The Lancet conclou que el tractament amb azitromicina no ha millorat la salut de pacients greus de la Covid-19 tot i ser recomanada en pneumònies bacterianes.

El Bruc reclama la reobertura del consultori mèdic

L’Ajuntament del Bruc ha demanat a la consellera de Salut, Alba Vergés, la reobertura del consultori mèdic que es va tancar durant el pic de la pandèmia a la primavera. La petició s’ha fet per carta segons informa l’ACN.

Una desena de docents de Lleida, en quarantena

Una desena de docents d’una escola de Lleida estan aïllats després que un d’ells hagi donat positiu en les proves, segons va confirmar ahir el conseller d’Educació, Josep Bargalló, en una entrevista a RAC 1.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Detingut ‘in fraganti’ un home acusat de vuit robatoris amb força en vehicles

blanes
Núria Escarpanter
Alcaldessa de Llançà (Junts)

“El pacte de govern és sòlid i es basa en la confiança”

Llançà

El Clúster de la Bioenergia de Catalunya celebra la II Nit de la Bioenergia: l’energia més circular i social

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona