Salut

Cribratge massiu per detectar positius de Covid-19 als barris de Santa Eugènia i Can Gibert del Pla de Girona

La campanya es realitzarà els dies 10, 11 i 12 de setembre al Pavelló Municipal d’Esports i va adreçada a persones de 16 a 49 anys

Les proves realitzades a Salt fan aflorar 61 casos de coronavirus, el 3,7% dels 1.363 PCR practicats

El departament de Salut i l’Ajuntament de Girona faran aquesta setmana el primer cribratge massiu a la ciutat per detectar contagis de Covid-19.

La campanya tindrà els dies 10, 11 i 12 de setembre als barris de Santa Eugènia i de Can Gibert del Pla, amb l’objectiu de detectar veïns que són portadors del virus sense saber-ho i tallar les cadenes de transmissió. El cribratge massiu de Girona és voluntari i va adreçat, prioritàriament, a persones sense símptomes que resideixin a la zona compresa entre l’avinguda Josep Tarradellas, carrer Riu Güell, el carrer de Salt i el terme municipal de Salt, i tinguin de 16 a 49 anys, la franja d’edat on es detecten la majoria dels positius actuals a la zona.

La recollida de mostres es farà de dijous a dissabte, al Pavelló Municipal d’Esports de les 10 a les 14 hores i de 15 a les 19 hores i es realitzarà amb personal d’atenció primària. Totes aquelles persones que presenten simptomatologia o hagin estat contactes de pacients positius no han d’acudir al cribratge massiu, sinó que seran programats des de l’atenció primària i els Gestors Covid en un circuit paral·lel.

La previsió és fer unes 2.500 proves aquests tres dies, amb el que es podria arribar a testar al voltant d’un 20-25% de la població corresponent a l’àrea on se centra la campanya.

La prova PCR és gratuïta i per realitzar-la caldrà facilitar noms i cognoms, adreça, telèfon de contacte i, si se’n disposa, presentar la Targeta Sanitària Individual (TSI). Els resultats de la prova es podran consultar aproximadament en 48 hores a través de La Meva Salut.
https://lamevasalut.gencat.cat/

Per dur a terme la campanya de cribratge a Girona, Salut s’ha coordinat amb l’Ajuntament de Girona, que ha facilitat la instal·lació esportiva i ha posat a disposició de l’operatiu agents cívics. També col·laboren en la difusió a la població, juntament amb l’Equip d’Atenció Primària de Can Gibert del Pla. El SEM col·labora amb la logística i recursos materials.

Resultats del cribratge massiu de Salt

Per altra banda, el cribratge massiu que es va organitzar els dies 3, 4 i 5 de setembre a Salt ha permès realitzar 1.363 proves de PCR per determinar la presència de Covid-19, de les quals han resultat ser positives un total de 61 mostres, xifra que suposa un 3,7% de positius.

El 60% de les persones que van respondre a la crida de participar en el cribratge eren d’edats compreses entre els 14 i els 65 anys, molt especialment amb participació de gent d’entre 35 i 48 anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Gastronomia catalana, la que ho aprofita tot

Barcelona
Joan (Nani) Mora
Cap de l’oposició d’ERC a Sant Andreu de Llavaneres

“Veiem com tot el que tenia la marca d’ERC s’està aturant”

Sant Andreu de Llavaneres
ADMINISTRACIONS

El Maresme se sent exclòs del pla de barris

MATARÓ
ciència

Asfalt autoregeneratiu i altres avenços tecnològics per a més seguretat a les vies

Tarragona
gastronomia

Cinc restaurants, un menjador escolar i dues escoles de cuina, a l’Slow Food

sant sadurní d’anoia

Un pèsol per col·locar

sant andreu de llavaneres
Societat

Es presentarà una moció al ple per parlar de l’alberg de Badalona

Badalona
ADMINISTRACIONS

L’Ajuntament de Lleida serà part en la causa dels robatoris a l’Horta

LLEIDA
societat

Els càmpings de la Costa Brava, principal allotjament turístic català

roses