Salut

Cribratge massiu per detectar positius de Covid-19 als barris de Santa Eugènia i Can Gibert del Pla de Girona

La campanya es realitzarà els dies 10, 11 i 12 de setembre al Pavelló Municipal d’Esports i va adreçada a persones de 16 a 49 anys

Les proves realitzades a Salt fan aflorar 61 casos de coronavirus, el 3,7% dels 1.363 PCR practicats

El departament de Salut i l’Ajuntament de Girona faran aquesta setmana el primer cribratge massiu a la ciutat per detectar contagis de Covid-19.

La campanya tindrà els dies 10, 11 i 12 de setembre als barris de Santa Eugènia i de Can Gibert del Pla, amb l’objectiu de detectar veïns que són portadors del virus sense saber-ho i tallar les cadenes de transmissió. El cribratge massiu de Girona és voluntari i va adreçat, prioritàriament, a persones sense símptomes que resideixin a la zona compresa entre l’avinguda Josep Tarradellas, carrer Riu Güell, el carrer de Salt i el terme municipal de Salt, i tinguin de 16 a 49 anys, la franja d’edat on es detecten la majoria dels positius actuals a la zona.

La recollida de mostres es farà de dijous a dissabte, al Pavelló Municipal d’Esports de les 10 a les 14 hores i de 15 a les 19 hores i es realitzarà amb personal d’atenció primària. Totes aquelles persones que presenten simptomatologia o hagin estat contactes de pacients positius no han d’acudir al cribratge massiu, sinó que seran programats des de l’atenció primària i els Gestors Covid en un circuit paral·lel.

La previsió és fer unes 2.500 proves aquests tres dies, amb el que es podria arribar a testar al voltant d’un 20-25% de la població corresponent a l’àrea on se centra la campanya.

La prova PCR és gratuïta i per realitzar-la caldrà facilitar noms i cognoms, adreça, telèfon de contacte i, si se’n disposa, presentar la Targeta Sanitària Individual (TSI). Els resultats de la prova es podran consultar aproximadament en 48 hores a través de La Meva Salut.
https://lamevasalut.gencat.cat/

Per dur a terme la campanya de cribratge a Girona, Salut s’ha coordinat amb l’Ajuntament de Girona, que ha facilitat la instal·lació esportiva i ha posat a disposició de l’operatiu agents cívics. També col·laboren en la difusió a la població, juntament amb l’Equip d’Atenció Primària de Can Gibert del Pla. El SEM col·labora amb la logística i recursos materials.

Resultats del cribratge massiu de Salt

Per altra banda, el cribratge massiu que es va organitzar els dies 3, 4 i 5 de setembre a Salt ha permès realitzar 1.363 proves de PCR per determinar la presència de Covid-19, de les quals han resultat ser positives un total de 61 mostres, xifra que suposa un 3,7% de positius.

El 60% de les persones que van respondre a la crida de participar en el cribratge eren d’edats compreses entre els 14 i els 65 anys, molt especialment amb participació de gent d’entre 35 i 48 anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona
enogastronomia

Els millors vins de les terres de Lleida, el 4 de maig a Artesa

Artesa de Segre
infraestructures

Més carrers amb plataforma única tot i el revés judicial de Borrell

barcelona