Salut

Les mesures extraordinàries per pal·liar la crisi de la Covid-19 han costat 13.000 milions d’euros a la Seguretat Social

Escrivá vol proposar aquesta setmana als autònoms una reforma per cotitzar per ingressos reals

Les mesures extraordinàries per pal·liar els efectes econòmics de la crisi del coronavirus han costat gairebé 13.000 milions d’euros a la Seguretat Social fins al setembre, segons ha explicat aquest dimecres el ministre d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá, en una compareixença al Congrés.

El màxim de despesa es va assolir a l’abril i al maig. “Després ha anat decreixent el cost a mesura que s’ha anat produint la recuperació”, ha explicat Escrivá. La partida a la qual l’Estat ha destinat més diners és l’exoneració de cotitzacions dels ERTO (5.218 milions d’euros) seguida de la prestació per a autònoms (4.138 milions d’euros).

D’altra banda, Escrivá ha confirmat que té una proposta perquè els autònoms cotitzin en funció dels seus ingressos reals.

Escrivá ha explicat que vol traslladar-la als representants dels treballadors per compte propi en una reunió aquesta setmana. “Els podrem proposar un sistema molt gradual d’adaptació als ingressos reals”, ha dit. Escrivá ha explicat que encara no els ha pogut traslladar les “primeres idees” del Ministeri sobre la reforma per la urgència de la negociació de les prestacions extraordinàries.

Segons el ministre, amb el canvi hi haurà “un percentatge molt elevat d’autònoms que cotitzaran menys”. “El nombre d’autònoms que hauran de cotitzar menys perquè tenen ingressos menors supera àmpliament el d’aquells que cotitzaran més”, ha afirmat.

D’altra banda, sobre l’Ingrés Mínim Vital, Escrivá ha explicat que 91.000 llars ja l’estan cobrant i n’hi ha 142.000 que tenen una sol·licitud pendent de revisió. El ministre ha esperat que la major part de revisions acabin amb l’acceptació de la sol·licitud. Escrivá espera arribar a 550.000 beneficiaris a finals d’any amb la qual cosa en faltarien uns 350.000.

El ministre ha explicat que prop del 50% de les sol·licituds es deneguen, fins ara han estat 86.000, i “moltes” per no complir els requisits de patrimoni. A partir del gener Escrivá espera que hi hagi nous canals per trobar possibles beneficiaris, com seria la via dels ajuntaments.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política municipal

Banyoles invertirà més de 2 milions d’euros en diferents actuacions

BANYOLES
FIGUERES

Càritas celebra 50 anys a la ciutat

FIGUERES
societat

Catalunya registra el dia més plujós des del setembre de l’any passat

barcelona
medi ambient

Reus intensifica les sancions per no llançar bé les escombraries

REUS
meteorologia

Més de 350 avisos per la pluja des de diumenge al vespre

BARCELONA
estats units

Almenys quatre morts per múltiples tornados a Oklahoma

barcelona
Societat

Mor Carles Busquets, reconegut fotògraf reusenc i expropietari de Niepce

societat

S’ensorra una part de l’edifici de l’Escola de Vela a causa del temporal

platja d’aro
llengua

Voluntariat per la llengua ha creat més de 178.000 parelles lingüístiques

barcelona