Salut

Navarra decreta un confinament perimetral de dues setmanes

A partir de dijous i durant almenys 15 dies no es podrà entrar sortir o entrar a la comunitat foral tret d’algunes excepcions

Bars, restaurants i establiments esportius i culturals tancaran a les nou de la nit

El govern navarrès ha decretat el confinament perimetral de la comunitat durant dues setmanes.

La presidenta de l’executiu foral, María Chivite, ha anunciat aquest dilluns en roda de premsa que a partir de dijous i durant almenys 15 dies no es permetrà la sortida o entrada de persones a Navarra excepte en els casos excepcionals establerts per obligacions laborals, serveis essencials o d’urgència.

En la compareixença, convocada d’urgència, Chivite ha reconegut que la “preocupant” situació sanitària derivada de la Covid-19 ha obligat a prendre aquesta decisió, malgrat que en les setmanes prèvies ja s’havien pres altres restriccions. “Es tracta d’aturar tota l’activitat no imprescindible”, ha justificat.

A més del confinament perimetral, la presidenta navarresa ha anunciat el tancament de bars, cafeteries i restaurants, que només podran mantenir l’activitat per a la venda de pa i premsa si disposen d’habilitació per a fer-ho.

Les restriccions afecten també els establiments comercials, esportius i culturals, que hauran de tancar a les nou de la nit. La capacitat màxima del transport públic urbà es redueix al 50%.

L’executiu manté la prohibició de reunions de més de 6 persones en espais públics i estableix l’obligatorietat de crear “bombolles de convivència” entre els convivents de cada domicili.Fatiga pandèmica

barcelona
Solidaritat

Un xoc de realitat

banyoles

Ganes de Nadal

barcelona

La Fundació Pallach obre els premis al món empresarial

PALAFRUGELL

Covid-19, una oportunitat

barcelona
IÑAKI COMAS
BIÒLEG I INVESTIGADOR DE L’INSTITUT DE BIOMEDICINA DE VALÈNCIA-CSIC

“La Franja va fer d’altaveu per a l’expansió de la Covid”

Barcelona
Els Mossos desmantellen  un punt de venda de droga fortificat a Barcelona
societat

Els Mossos desmantellen un punt de venda de droga fortificat a Barcelona

societat

La temporada de calçots alça el teló enmig d’incertesa per la pandèmia

Barcelona posa l’accent en el comerç i la cultura

barcelona