Salut

Vergés fa una crida a contenir la mobilitat aquest cap de setmana per evitar més restriccions

La consellera de Salut reitera que no es descarta el toc de queda, tot i que si l’apliquessin ho farien sense estat d’alarma

La titular del departament considera que s’han de poder celebrar les eleccions del 14-F

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha fet una crida avui per contenir la mobilitat aquest cap de setmana i evitar així més restriccions.

Concretament, en una entrevista a Els Matins de TV3, ha demanat que la gent ha d’entendre “que ens hi juguem molt” . “Tenim clar que el virus es transmet amb la interacció”, ha argumentat.

I, en aquesta línia, ha tornat a reiterar que el Govern no ha descartat aplicar el toc de queda . Ara bé, segons ha apuntat, si l’apliquessin ho farien sense estat d’alarma.

Així doncs, ha explicat que si creuen necessària la mesura podrien seguir la via del País Valencià, que prepara un decret per aplicar-ho pel seu compte.

Vergés ha recordat que Catalunya es va dotar d’un decret llei que permet “poder prendre les mesures necessàries”, també pel que fa a la limitació de la mobilitat, i que el que sí fa falta és una autorització judicial.

“Farem una limitació de la mobilitat, un toc de queda, el que sigui, sense descartar quan creiem necessari”, ha afirmat. Ha defensat que les decisions han de venir de les autoritats de salut púbica “i no d’una reunió interterritorial on es digui que hauria de ser per a tothom igual, i sense que s’aclareixi la forma jurídica”.

I és que Vergés ha afirmat que aquest aspecte no es va aclarir en la reunió del Consell Interterritorial de Salut d’aquest dijous i, en cas que hi fos, s’analitzaria.

La consellera ha apuntat també que aquest toc de queda pot coexistir o no amb el tancament de bars i restaurants: “No lligaria una cosa amb l’altra i veurem el que pot esdevenir”.

En tot cas, ha dit que Catalunya es va “avançar” amb mesures estrictes com el tancament de bars i restaurants i altres negocis i ha apuntat que ara caldrà analitzar el seu impacte.

En aquest sentit, també ha dit que caldrà veure quin és el compliment de les mesures durant aquest cap de setmana i si aquest és “molt estricte” es veurà si algunes mesures es poden “relaxar” o, en canvi, caldrà prendre de noves.

“Tenim mesures aplicades, si n’hem d’aplicar d’altres ens ha de venir des del punt de vista més tècnic, que les autoritats de salut pública ens diguin la conveniència”, ha manifestat.

El que sí ha descartat és un confinament perimetral, ja que ha assegurat que ara mateix la transmissió comunitària és “generalitzada” a Catalunya.

D’altra banda, ha respost a l’investigador Oriol Mitjà que “no hi ha hagut picabaralla política en la gestió de la pandèmia” i que el Govern “tenia clar que era prioritat gestionar la pandèmia”.

“La ciutadania no es mereix això i crec que no hem d’entrar en polèmiques en aquests termes”, ha dit sobres les crítiques per la gestió a les residències feta per Mitjà.

Finalment, Vergés ha afirmat que el dret a vot és fonamental i que s’ha de poder establir totes les mesures necessàries que permetin fer les eleccions del 14 de febrer. “L’últim és sempre afectar drets fonamentals”. ha sentenciat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

El Manhattan mataroní

mataró

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual

Societat

Els sindicats tornaran a plantar el govern aquest dimarts

Barcelona
societat

König i La Puntual, entre els establiments guardonats en la Nit del Comerç

girona
FIGUERES

Una lletrada denuncia que el bloqueig a la presó li impedeix veure un representat

FIGUERES
SALUT

Reforma del sistema sanitari a partir d’eixos d’hospitals

Barcelona