Salut

El nombre d’ingressats puja un 43% en set dies

Ja són més de 300 les persones hospitalitzades a la regió sanitària

El risc de rebrot torna a estar per sota de mil

El nombre de persones hospitalitzades a la regió sanitària de Girona ha crescut un 43% en una setmana. Segons les darreres dades provisionals, el nombre de persones hospitalitzades és de 303, mentre que fa una setmana, el 25 d’octubre, era de 212. Mentre que el nombre d’ingressos continua creixent –29 ingressos més el darrer dia– i el nombre de persones a l’UCI tampoc baixa –ara n’hi ha 56–, el risc de rebrot, per contra, sí que ha baixat per sota de 1.000. Concretament, s’ha situat en 930, disminuint 85 punts, i també ha baixat la taxa de contagi, que s’ha situat en 1,12.

A la regió sanitària de Girona, els casos confirmats per PCR i TA acumulats són 23.664 i pugen a 26.8171 si es tenen en compte totes les proves. A més, des de l’inici de la pandèmia han mort 930 persones en aquest territori. Palafrugell continua sent el municipi català amb més risc de rebrot, amb 2.032.

Tot i la millora en el risc de rebrot i la taxa de contagi, l’increment dels ingressos fa que els centres sanitaris hagin dut a terme diferents adaptacions per fer front a la nova onada de Covid-19, les darreres van ser anunciades ahir per l’hospital de Figueres, que ha decidit suspendre l’activitat d’un dels sis quiròfans de què disposa, amb l’objectiu d’alliberar professionals per poder-los destinar als serveis que tenen més demanda assistencial. En aquest hospital hi ha 58 pacients que estan ingressats amb la Covid-19, sis dels quals a la unitat de monitoratge (semicrítics) del servei d’urgències. A més, aquesta setmana l’hospital també anul·la les consultes externes dels serveis de medicina interna i pneumologia, les polisomnografies –prova que permet l’estudi del son– i part dels ecocardiogrames –prova diagnòstica del cor–, sempre que no es tracti de visites o proves urgents. Aquestes accions se sumen a la mesura que ja es va prendre fa quinze dies de prioritzar les intervencions de cirurgia major ambulatòria que no necessiten l’ingrés del pacient, mantenint totes aquelles operacions oncològiques o urgents.

D’altra banda, des del mes de setembre la Fundació Salut Empordà ha contractat 26 professionals per tal de reforçar diferents serveis, assistencials i no assistencials.

LA XIFRA

303
persones
estan hospitalitzades a la regió sanitària; d’aquestes, 56 són a les UCI.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Successos

Justícia convoca una reunió d’urgència arran del suïcidi d’un pres a Lledoners

Barcelona

La Taula de Mobilitat i Ús Públic de la Garrotxa reivindica el bus Rumbus

LA GARROTXA
la crònica

Les delícies de la cuina d’aprofitament

L’AENTEG trasllada la seva seu i estrena identitat corporativa

GIRONA
SOCIETAT

Trànsit preveu que 460.000 cotxes sortiran de l’àrea de Barcelona en un pont de la Mercè marcat per la pluja

BARCELONA
ciència

La UB i el VHIR s’alien per crear pell humana bioimpresa

Barcelona

L’Ajuntament fomentarà la salut i la mobilitat sostenible a la Sea Otter

GIRONA

Reparen el passadís i el vestíbul d’entrada de l’Escola Montjuïc

GIRONA

Parc Tramuntana vol impulsar la col·laboració amb els empresaris gironins

Girona