Salut

Només un 8% dels infants transmeten la Covid-19

Vall d’Hebron estudia el contagi en 1.081 menors

Un 2,5% van requerir hospitalització i la meitat no tenien símptomes

Un nou estudi de l’hospital Vall d’Hebron ha acabat de confirmar la poca transmissió de la Covid-19 en els menors d’edat. Finalment, s’ha registrat que només un 8% dels pacients pediàtrics amb diagnòstic confirmat entre l’1 de juliol i el 31 d’octubre van transmetre la infecció al seu nucli familiar. El treball, efectuat a partir de 1.081 menors amb PCR positiva i 3.515 contactes familiars diagnosticats, revela que només 86 van contagiar la família.

Es tracta de la segona part d’un estudi que ja es va fer durant el període de confinament, entre l’1 de març i el 31 de maig, i llavors el percentatge de transmissió era del 3,4%. A més, gairebé la meitat dels menors són asimptomàtics i només el 2,5% dels nens estudiats han requerit hospitalització.

En aquesta segona part de l’estudi, en 783 casos (un 72,4%) es va identificar un altre membre de la família amb PCR o diagnòstic microbiològic anterior a les del menor, o que clarament tenia símptomes de Covid-19 diagnosticat abans que el menor entrés en contacte directe amb ell. Només en 86 casos, un 8%, es va determinar que el pacient menor d’edat havia contagiat altres membres de la seva família.

“Ara constatem que la lliure circulació dels infants i el retorn a les escoles no han suposat una major transmissió del virus per part d’ells”, constatava Pere Soler, cap de la unitat de patologia infecciosa i immunodeficiències de pediatria del Vall d’Hebron.

D’altra banda, també s’ha confirmat que el domicili és un espai amb una càrrega de malaltia considerable, i a sis de cada deu convivents dels nuclis familiars participants en l’estudi se’ls ha diagnosticat Covid-19.

L’estudi també assenyala que un 47% dels pacients pediàtrics amb Covid-19, 506 nens, eren asimptomàtics. En cas de símptomes, el més habitual és la febre (70,6%; 406 infants), seguida de tos (36,9%, 212 infants), mal de cap (24,5%, 141 infants), fatiga (24,3%, 140 infants) i diarrea (16,3% 94 infants). El nombre de nens que requereixen ingrés hospitalari continua sent molt baix. Només un 2,5% dels pacients pediàtrics, 27 nens de 1.072, van ser ingressats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

El Manhattan mataroní

mataró

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual

Societat

Els sindicats tornaran a plantar el govern aquest dimarts

Barcelona
societat

König i La Puntual, entre els establiments guardonats en la Nit del Comerç

girona
FIGUERES

Una lletrada denuncia que el bloqueig a la presó li impedeix veure un representat

FIGUERES
SALUT

Reforma del sistema sanitari a partir d’eixos d’hospitals

Barcelona