Salut

Salut comença a partir d’aquest dimarts cribratges en diversos barris de Barcelona per detectar la Covid-19

Els primers tests es faran a la població asimptomàtica de més de 16 anys en llocs com el Recinte Modernista de Sant Pau i la UB

El Departament de Salut posarà en marxa a partir d’aquest dimarts cribratges intensius en diferents barris de Barcelona per detectar contagis del coronavirus entre la població de més de 16 anys que no tingui símptomes de la Covid-19.

Els cribratges s’allargaran diverses setmanes, fins a mitjan desembre, i es faran al Centre Esportiu Municipal (CEM) Olímpics, al Recinte Modernista de Sant Pau, a la Universitat de Barcelona i al Casal de Gent Gran Casa Nostra, de Nou Barris. L’objectiu és trencar les cadenes de transmissió comunitària i frenar l’expansió del virus, coincidint amb la sortida de la segona onada de la pandèmia a Catalunya.

Els cribratges es faran a partir d’aquest dimarts al barri de La Teixonera, al districte d’Horta-Guinardó, on s’allargaran fins divendres. Les proves es faran al Centre Esportiu Municipal Olímpics, de 15 h a 20 h.

També es faran cribratges a la població dels barris del Guinardó, La Salut, Sagrada Família, Navas, Congrés i Els Indians i Camp de l’Arpa, al Recinte Modernista de Sant Pau, a la sala Hipòstila (carrer de Sant Antoni Maria Claret, cantonada amb carrer de Cartagena). L’horari serà de 14 h a 19.30 h aquest dimarts i a partir de dimecres i fins al 15 de desembre, de 8.30 h a 19.30 h els dies laborables.

Al barri del Raval començaran aquest dimecres i s’allargaran fins al 16 de desembre. Es faran a la Universitat de Barcelona, concretament a la sala de juntes de la Facultat de Geografia i Història i a la sala de juntes de Filosofia. L’horari serà de 8.30 h a 19 h, els dies laborables.

Els cribratges per als barris de Porta, Roquetes i Turó de la Peira es faran a partir de dimecres i fins a l’11 de desembre, els dies laborables, de 8.30 h a 19.30 h, al Casal de Gent Gran Casa Nostra.

Els cribratges tenen la finalitat de detectar el màxim nombre possible de persones contagiades sense símptomes o que encara no en presentin i que poden transmetre el virus a família, amics i altres persones de l’entorn. Salut destaca la importància de complir les mesures d’aïllament que indiquin els sanitaris en cas d’un resultat positiu.

Aquesta recerca sistemàtica del virus compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona, que desplegarà agents d’informació per gestionar les cues que es puguin produir, així com de l’Institut Català de la Salut, del Servei de Vigilància Epidemiològica de l’Agència de Salut Pública de Barcelona, de centres d’atenció primària i dels hospitals Vall d’Hebron, Hospital del Mar i Hospital de Sant Pau.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

El Manhattan mataroní

mataró

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual

Societat

Els sindicats tornaran a plantar el govern aquest dimarts

Barcelona
societat

König i La Puntual, entre els establiments guardonats en la Nit del Comerç

girona
FIGUERES

Una lletrada denuncia que el bloqueig a la presó li impedeix veure un representat

FIGUERES
SALUT

Reforma del sistema sanitari a partir d’eixos d’hospitals

Barcelona