Salut

Vergés anuncia un nou pla de rastreig de la Covid i la fi del contracte amb Ferrovial

L’Agència de Salut Pública serà l’encarregada de dur a terme la gestió del rastreig, amb una inversió de 19 milions d’euros

L’Agència de Salut Pública contractarà directament entre 450 i 750 persones a partir del febrer

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha anunciat aquest dilluns el fi del contracte amb la filial de Ferrovial, que fins ara s’encarregava de la gestió del rastreig del contactes estrets de positius de la Covid-19.

A partir d’ara, aquesta gestió l’assumirà l’Agència de Salut Pública i serà el departament de Salut qui s’encarregarà de contractar els nous gestors, amb una inversió de 19 milions d’euros.

Així, des d’aquesta setmana arrenca un nou programa de Salut Pública que s’encarregarà d’agendar els contactes estrets per alliberar l’atenció primària, a més d’identificar “necessitats socials per complir bé les quarantenes”. Segons Vergés, “aquestes tasques ens permetran ser més àgils per seguir més bé les cadenes de transmissió”.

El rastreig que es fa des del sistema sanitari requereix d’uns 3.000 professionals, entre gestors Covid de l’Atenció Primària; els gestors escolars; els professionals de l’Agència de Salut Pública i els gestors de seguiment dels contractes estrets vinculats al Servei d’Emergències Mèdiques (SEM) i que en aquest nou programa de Salut seran contractats properament pel departament de Salut.

Aquests nous rastrejadors no només trucaran contactes estrets, sinó que posaran en agenda les proves diagnòstiques d’aquests contactes, alliberant de feina a l’atenció primària, i faran també un cribratge de “salut emocional” per derivar la gent que ho necessiti als psicòlegs del 061, o identificar necessitats socials per complir bé les quarantenes.

Segons ha dit Vergés, es tracta de fer uns rastrejos “més àgils i amb tasques més individualitzades per seguir les cadenes de transmissió”.

Amb aquesta decisió, el Departament de Salut finalitzarà el contracte amb Ferrovial el proper 31 de gener, i contractarà directament de 450 a 750 professionals per fer les tasques de seguiment telefònic de la Covid-19, segons ha anunciat aquest dilluns la consellera de Salut, Alba Vergés.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia