Salut

Israel lidera la taxa de vacunació mundial

A un ritme de 150.000 persones al dia i prioritzant els majors de 60 anys, els malalts vulnerables i els treballadors sanitaris, Israel bat el rècord de població vacunada arreu del món. Fins ara, ja ha vacunat més d’un milió de persones, un 12% de la població, segons el portal londinenc Our World in Data, en què col·labora la Universitat d’Oxford.

La taxa de vacunació és de 11,55 dosis per cada 100 habitants, i a escala mundial segueixen als israelians Bahrain (3,49) i el Regne Unit (1,47). A l’altre extrem, se situa França, que sols havia vacunat 138 persones abans del 30 de desembre. En la mateixa data, Alemanya ja havia immunitzat 130.000 persones, d’un total de 83 milions de ciutadans. Els Estats Units, el país de llarg més afectat per la pandèmia, no va aconseguir el seu objectiu de vacunar 20 milions de persones abans de finalitzar el 2020, i sols havien rebut la vacuna 2,7 milions. Rússia, que té vacuna pròpia, la Sputnik V, va anunciar, ahir, que ja havia immunitzat 800.000 persones. L’Índia, el tercer país amb més casos del planeta, va aprovar, ahir, l’ús de la vacuna d’Oxford.

Israel va iniciar la vacunació el 19 de desembre, amb la de Pfizer-Biontech, i actualment pateix un tercer confinament. El sistema de salut subministra el medicament contactant amb la població prioritària.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia