Salut

Espanya ha detectat fins ara una seixantena de casos de la nova soca de la Covid del Regne Unit

Espanya ha detectat fins ara una seixantena de casos de la nova soca de la Covid-19 descoberta al Regne Unit, segons ha confirmat aquest dijous María José Sierra, cap d’àrea del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries del Ministeri de Sanitat.

Sierra ha afegit que hi ha diversos casos en estudi a diferents Comunitats Autònomes, per la qual cosa no és descartable que la xifra augmenti. En la roda de premsa habitual dels dijous per explicar l’última hora de la pandèmia, Sierra no ha elucubrat sobre l’impacte que tindrà la nova soca, tot explicant que per bé que “sembla que és més transmissible”, en canvi “no sembla que els casos siguin més greus”.

Sobre la situació actual de la pandèmia, Sierra ha constatat que “estem davant d’un augment de casos”, per la qual cosa, no és exagerat parlar de tercera onada. “El nom no té importància, però l’evolució és clara”.

En tot cas, i malgrat aquesta situació, la portaveu del Ministeri de Sanitat ha descartat que calgui un confinament dur, a imatge del que hi va haver al principi de la pandèmia, el març passat. Sí ha considerat factible, en canvi, prendre “mesures serioses” al voltant de les activitats “que sabem que comporten més riscos”.

L’escola no entraria en aquestes activitats, perquè Sierra ha destacat que ara com ara “no hi ha recomanacions de Sanitat” de tancar col·legis o retardar la represa de l’activitat, prevista a Catalunya per a dilluns vinent.

En tot cas, la cap d’àrea del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries ha condicionat les actuacions a l’evolució de la pandèmia, i ha recordat que les decisions es reajusten constantment en funció de com es comporta la corba de les infeccions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Les assignatures pendents

Girona
Societat

“La gent se’m queda mirant fixament”

Badalona
comerç

Més facilitats als xinesos perquè comprin

Barcelona
Vallfogona de ripollès/ Planoles

Porta a porta dels alumnes per fomentar l’estalvi d’aigua

Vallfogona/ Planoles
Olot

La Garrotxa vol aprendre de la mobilitat de Pontevedra

Olot
Administracions

El Suprem obliga el Prat a treure aparcament de la platja

El Prat de Llobregat
societat

Nou pas per a la construcció de l’institut Cal Maiol

barcelona
Bisharo Ali Hussein
Activista dels drets humans feminista

“Els homes volen controlar la sexualitat i el cos de la dona”

Girona

CADERSEM passa a formar part del GRUP E-COORDINA