Salut

A l’Escala ERC vol proves PCR per a les meses

ERC de l’Escala va demanar en el darrer ple que l’Ajuntament ofereixi proves PCR gratuïtes a totes les persones que participaran en les meses electorals de les eleccions del 14-F alguns dies després de la jornada electoral, per “contribuir a generar sensació de seguretat en les votacions”.

Nova tongada de cribratges massius a la Garrotxa

R. E

La persistència de les xifres alarmants de contagis a la Garrotxa i, especialment, a Olot, van fer decidir ahir les autoritats sanitàries a organitzar una segona tanda de cribratges massius en aquest territori. Les proves comencen avui a l’institut La Garrotxa i continuaran els pròxims dies a l’institut Bosc de la Coma i a les escoles Pia, Pla de Dalt i Sant Roc, també d’Olot, i Joan Maragall, de Santa Pau.S’hi podran sotmetre tant alumnes com professors i la resta de personal del centre que no hagin donat positiu en els darrers tres mesos i que ara mateix no estiguin confinats. El centre d’ensenyamentamb més confinats és l’institut La Garrotxa (350 persones, de 12 grups), seguit de l’institut Bosc de la Coma (201 i 10), l’escola Pia (114 i 5) i l’escola de Sant Roc (86 i 5). Seguidament es faran més cribratges que Salut no ha concretat. És el segon cop que es fan a Olot proves d’aquest tipus, després de les que es van organitzar a finals de l’any passat.

Aquesta darrera setmana, el risc de rebrot a la Garrotxa s’ha situat en 1.855 i a Olot, en 2.030. Entre el 24 i el 30 de gener, a la comarca es van trobar 423 positius (l’anterior n’havien estat 317). La velocitat de contagi ahir estava en 1,48. En el cas d’Olot, la darrera setmana s’han registrat 305 casos nous (235 l’anterior) i la velocitat de contagi s’ha situat en 1,40.

El brot al geriàtric de Celrà afecta el 80% dels residents

redacció

El brot de Covid-19 detectat al geriàtric Sant Jordi de Celrà ja ha afectat el 80% dels residents i els tretze treballadors del centre. Segons informa el departament de Salut, dels 29 usuaris que té la residència, n’hi ha hagut 24 que han donat positiu per coronavirus. Per facilitar la sectorització del geriàtric i fer front al brot, han traslladat quatre residents a d’altres centres: dos s’estan a l’Orpea de Girona, un altre, al Puig d’en Roca, i el quart, al sociosanitari de la clínica Salus. La majoria dels nous contagiats han aflorat a partir d’un nou cribatge que es va fer aquest cap de setmana passat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia