Salut

Centenars de sanitaris es manifesten arreu de Catalunya per una millora del sistema de salut

Els convocants consideren que és una jornada “històrica” per la seva transversalitat i denuncien un sistema “destrossat”

El departament de Salut xifra el seguiment de la vaga en un 0,99%

Professionals sanitaris i de les cures -d’hospitals, atenció primària, atenció domiciliària, residències, 061, entre altres- es manifesten aquest dimecres a Barcelona i altres punts del país, en el marc d’una jornada de vaga als centres de salut i altres serveis assistencials. L’han convocada els sindicats USOC, Infermeres de Catalunya, CATAC-CTS-IAC, CGT, COS i PSI Lluitem.

Els organitzadors subratllen que és una “vaga històrica” a Catalunya perquè és la “primera inclusiva de tota la sanitat i serveis assistencials”. Els sindicats reclamen un model 100% públic davant un sistema sanitari “destrossat” que la covid ha posat en evidència. Fan vaga en defensa dels drets laborals, per la reversió de les retallades i una sanitat 100% pública amb prioritat de l’assistència primària. El Departament de Salut ha xifrat el seguiment de la vaga sanitària en un 0,99% en el torn de matí.

A Barcelona, els manifestants han tallat Via Laietana a partir de les 10:30 h i s’han concentrat a la plaça de Sant Jaume a les 12 h. Segons la Guàrdia Urbana de Barcelona, entre totes les concentracions s’han reunit unes 1.100 persones.

Protesta a Tarragona

Prop d’un centenar de sanitaris s’han mobilitzat davant l’Hospital Joan XXIII de Tarragona i han tallat el trànsit durant mitja hora al carrer davant del centre hospitalari. La Guàrdia Urbana ha desviat els vehicles per rutes alternatives mentre ha durat la protesta. Portaveus dels sindicats minoritaris que secunden la vaga sanitària d’aquest dimecres han llegit un manifest per reiterar les seves demandes. A Tarragona també es reivindica el nou hospital. Després de la concentració, els manifestants han fet un recorregut vorejant tot el complex hospitalari. A Joan XXIII hi treballen prop de 1.800 persones. “Per sort o per desgràcia, tenim uns serveis mínims que són els màxims disponibles; hi ha personal que fins i tot dobla”, manifesten.

Un centenar a Girona

També Girona a concentrat més d’un centenar de sanitaris aquest dimecres a les cinc de la tarda davant la seu de la Generalitat a Girona per reclamar una sanitat “100% pública”. Els manifestants reivindiquen que ha estat una jornada de vaga “històrica” per la seva transversalitat i perquè inclou tots els serveis assistencials vinculats a la Salut. A més, també apunten que han decidit convocar la vaga per la pressió sobreafegida per la pandèmia però remarquen que la majoria de reivindicacions s’arrosseguen des de fa anys, com ara reduir la temporalitat i la precarietat en les contractacions, augmentar la inversió a l’atenció primària, aturar i revertir les externalitzacions o tenir un conveni únic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Les assignatures pendents

Girona
Societat

“La gent se’m queda mirant fixament”

Badalona
comerç

Més facilitats als xinesos perquè comprin

Barcelona
Vallfogona de ripollès/ Planoles

Porta a porta dels alumnes per fomentar l’estalvi d’aigua

Vallfogona/ Planoles
Olot

La Garrotxa vol aprendre de la mobilitat de Pontevedra

Olot
Administracions

El Suprem obliga el Prat a treure aparcament de la platja

El Prat de Llobregat
societat

Nou pas per a la construcció de l’institut Cal Maiol

barcelona
Bisharo Ali Hussein
Activista dels drets humans feminista

“Els homes volen controlar la sexualitat i el cos de la dona”

Girona

CADERSEM passa a formar part del GRUP E-COORDINA