Salut

Aitona tindrà mòduls prefabricats per si cal aïllar temporers durant la campanya de la fruita

L’alcaldessa Rosa Pujol reclama cribratges i vacunar els veïns del poble i treballadors agraris

Els ajuntaments del Baix Segre es preparen per afrontar la campanya de la fruita, la segona que es desenvoluparà en el marc de la pandèmia.

Aitona (Segrià) ha començat a instal·lar mòduls prefabricats al costat del camp de futbol que serviran per aïllar, en cas de necessitat, temporers amb símptomes de Covid-19 o contactes estrets, abans que siguin derivats a altres dispositius habilitats per Salut.

L’alcaldessa Rosa Pujol insisteix a reclamar que es vacuni els veïns del municipi així com a les persones que arribin per treballar a la fruita, a banda de cribratges als treballadors d’empreses fruiteres. També demana al Govern que concreti els ajuts de què podran disposar els consistoris per assumir el cost d’aquestes instal·lacions.

L’Ajuntament d’Aitona ha llogat quinze mòduls prefabricats que s’han començat a instal·lar aquest dilluns al cost del camp de futbol. Serviran per aïllar, en cas de necessitat, temporers que presentin símptomes de coronavirus o bé contactes estrets de positius a l’espera que se’ls efectuï la prova de detecció. Aquests espais els acolliran en un primer moment i, posteriorment, seran traslladats a altres dispositius habilitats per Salut a les comarques lleidatanes com ara la Manreana de Juneda (Garrigues) o l’antic hotel Nastasi de Lleida per tal que hi puguin guardar la quarantena els temporers que no disposin d’un habitatge on fer-ho.

Els mòduls s’equiparan amb llits, però, a més, les persones que s’hi hagin d’estar podran disposar de diferents serveis a les instal·lacions del camp de futbol com ara dutxa, lavabos o cuina. La instal·lació de mòduls prefabricats per a l’aïllament de temporers és una solució que també han escollit altres municipis del Baix Segre per afrontar la campanya de la fruita.

De moment, l’Ajuntament d’Aitona no té previst adequar com va fer l’any passat el pavelló poliesportiu amb llits perquè s’hi pugui allotjar temporers tot i que el consistori està preparat amb el material que té de la campanya passada per si calgués habilitar-lo en cas de necessitat, segons ha explicat l’alcaldessa.

Rosa Pujol demana “molta coordinació” al Govern i a la resta d’administracions amb vista a aquesta campanya de la fruita. En aquest sentit, l’alcaldessa ha reclamat a Salut vacunar a tots els veïns del poble i a aquelles persones que hi arribin per treballar a la fruita “perquè la pagesia és un sector essencial”, a més de fer cribratges massius als treballadors de centrals i empreses fruiteres. “No ens podem permetre enguany un altre tancament del Baix Segrià com l’estiu passat i aquest només es pot evitar vacunant i fent cribratges”, assenyala.

La zona del Baix Segre ha començat a notar l’arribada dels primers temporers des de Setmana Santa, més aviat del que és habitual. En aquest sentit, Pujol assenyala que les gelades del mes de març comportaran que no faci falta tanta mà d’obra per a tasques d’esclarida als camps en comparació amb altres anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

El Manhattan mataroní

mataró

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual

Societat

Els sindicats tornaran a plantar el govern aquest dimarts

Barcelona
societat

König i La Puntual, entre els establiments guardonats en la Nit del Comerç

girona
FIGUERES

Una lletrada denuncia que el bloqueig a la presó li impedeix veure un representat

FIGUERES
SALUT

Reforma del sistema sanitari a partir d’eixos d’hospitals

Barcelona