Salut

Extremadura detecta un cas de la variant índia de la Covid-19

L’afectat s’hauria infectat durant un màster internacional en una altra comunitat autònoma, on hi participava un ciutadà d’origen indi

El pacient i els seus contactes estrets han estat en aïllament amb símptomes lleus i ja han donat negatiu en les PCR de control

La Junta d’Extremadura ha confirmat aquest diumenge per seqüenciació un contagi de Covid-19 amb la variant índia del coronavirus. Es tracta d’una persona que va arribar al territori entre els dies 19 i 20 d’abril provinent d’una altra comunitat autònoma.

Des d’aleshores ha estat aïllat al domicili familiar en tot moment, assegura la Junta en un comunicat.

El dia 20 es va realitzar una prova PCR a l’afectat, en la que va donar positiu, i se’l va posar en quarantena estricta. Les autoritats sanitàries extremenyes van comprovar que la seva xarxa de contactes se cenyeix a la família. Els seus contactes estrets han estat asimptomàtics i ell ha tingut un quadre lleu. La PCR de control realitzada el dia 30 d’abril va ser negativa.

El pacient feia un màster internacional que se celebrava dels dies 12 al 18 d’abril en un altre territori, i que l’organització  va suspendre en detectar un positiu el dia 16 d’abril.

Aquesta persona va començar a tenir símptomes el dia 19 d’abril i al seguiment clínic que se li va fer va declarar que a l’esmentada activitat formativa havia estat en contacte amb un ciutadà d’origen indi.

És per això que es va seqüenciar la mostra obtinguda el dia 20 i aquest dissabte s’ha confirmat al laboratori de microbiologia de Badajoz que el virus és de la variant índia.

Les autoritats sanitàries extremenyes han informat del cas a la comunitat autònoma on havia estat el positiu i demà dilluns enviaran la mostra al Centre Nacional de Microbiologia espanyol de Majadahonda (Madrid), per a una segona i definitiva i confirmació.

La Junta ha volgut agrair la col·laboració que en tot moment ha mostrat la persona infectada.

Després de donar negatiu en la PCR aquesta persona i els seus contactes estrets, l’estudi es completarà amb una serologia que ratifiqui que la infecció està passada per procedir a la seva alta epidemiològica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

FIGUERES

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins