Salut

Un peruà de 121 anys, vacunat contra la Covid-19

La brigada de vacunació ha hagut de fer un trajecte de tres hores a peu camins rurals per arribar al llogarret dels Andes on viu

La immunització a fora de la capital peruana s’incrementa amb l’arribada dels primers lots d’AstraZeneca



Marcelino Abad, un peruà de 121 anys, ha rebut la vacuna contra la Covid-19 a la seva casa dels Andes, on és conegut amb el sobrenom de Mashico, segons ha informat el ministeri de Salut del Perú en un comunicat.

Nascut el 1900, Abad és el ciutadà més longeu  de la cèntrica regió de Huánuco, on viu al petit llogarret de Cormilla, que pertany al municipi de Chaglla.

El centenari Mashico ha rebut la primera de les dues dosis de la vacuna de la Covid-19, la distribució de la qual fora de Lima s’ha  incrementat ostensiblement gràcies a l’arribada dels primers lots del laboratori britànic AstraZeneca.

Per a arribar fins a la seva casa, la brigada de vacunadors ha hagut de caminar fins a tres hores per camins rurals de difícil orografia.

Amb les vacunes a coll, l’arribada de la brigada sanitària ha  despertat l’alegria dels pobladors del lloc i especialment de Marcelino Abad, que ja és un de les 5.000 persones de la tercera edat vacunades a la regió de Huánuco.

En l’última setmana s’ha accelerat el procés de vacunació, gràcies també a l’arribada durant l’abril de més de 800.000 dosis de Pfizer.

Divendres el país va aconseguir el seu primer milió de persones vacunades de la Covid-19, més de la meitat d’elles ja amb les dues dosis necessàries per a desenvolupar la immunitat enfront del virus.

Aquest mateix dia va començar el torn de vacunació a Lima per a les persones de 70 anys a més, després que en les setmanes anteriors es vacunessin els majors de 80.

El govern peruà preveu vacunar al llarg de maig unes 400.000 persones de més de 70 anys i començar amb els majors de 60 anys.

Les persones de la tercera edat són immunitzades en 50 centres de vacunació de Lima i Callao, la ciutat portuària limítrofa a la capital peruana.

Aquests centres han estat instal·lats en estadis, parcs, complexos esportius, col·legis, estacionaments amplis i en establiments de salut públics i privats.

Malgrat que l’abril ha estat el mes més mortal de la pandèmia, amb més de 9.400 morts confirmades per Covid-19, l’efecte de les vacunes ha començat a notar-se en la població de més edat, les taxes d’hospitalització de la qual i mortalitat per aquesta malaltia estan descendint.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Les assignatures pendents

Girona
Societat

“La gent se’m queda mirant fixament”

Badalona
comerç

Més facilitats als xinesos perquè comprin

Barcelona
Vallfogona de ripollès/ Planoles

Porta a porta dels alumnes per fomentar l’estalvi d’aigua

Vallfogona/ Planoles
Olot

La Garrotxa vol aprendre de la mobilitat de Pontevedra

Olot
Administracions

El Suprem obliga el Prat a treure aparcament de la platja

El Prat de Llobregat
societat

Nou pas per a la construcció de l’institut Cal Maiol

barcelona
Bisharo Ali Hussein
Activista dels drets humans feminista

“Els homes volen controlar la sexualitat i el cos de la dona”

Girona

CADERSEM passa a formar part del GRUP E-COORDINA