Salut

La pandèmia s’estabilitza en gran part de l’Estat però empitjora al País Basc i l’Aragó

Els contagis baixen a Madrid, Castella i Lleó, Navarra, Cantàbria, Canàries, Extremadura, Galícia i Andalusia

El País Valencià suma 114 nous casos en una setmana en què han tornat a pujar la incidència i els brots

L’evolució de la pandèmia apunta a l’estabilització a bona part de l’Estat espanyol, malgrat que en alguns territoris segueix a l’alça. És el cas del País Basc, on la taxa de contagis ha tornat a pujar per sobre del 7% i s’han registrat 585 positius, i de l’Aragó, on s’han notificat 208 nous casos.

Aquesta és la tendència que s’albira aquest diumenge, en el qual les restriccions de la Covid-19 han marcat el Dos de Maig, la festa de la Comunitat de Madrid, on les últimes hores s’ha registrat un descens en les morts i contagis per coronavirus. El govern madrileny ha notificat aquest diumenge tretze noves morts (el dia anterior en va reportar vint) i 748 nous contagiats (dissabte es van notificar 2.210).  es van conèixer el dissabte). Per contra, ha augmentat lleugerament la pressió hospitalària.

Els nous casos han disminuït també a Castella i Lleó, que ha comunicat aquest diumenge 166 positius, la meitat que els informats ahir (333). En canvi, han augmentat els decessos, cinc avui, tres més que els que es van registrar el dissabte.

Les últimes dades de Navarra apunten també a un evident descens en la tendència de noves infeccions, amb 106 i una taxa de positivitat del 5,7%. La comunitat foral ha registrat una nova defunció, la d’un home de 52 anys.

El descens de casos també ha arribat a Cantàbria, on s’ha informat de 74 nous positius, 38 menys que el dia anterior. En aquesta comunitat ha baixat lleugerament la incidència però han pujat els hospitalitzats i s’ha mantingut el mateix nombre de pacients en l’UCI.

A Canàries també retrocedeixen els contagis: la Conselleria de Sanitat ha registrat en les últimes 24 hores 117, catorze menys que en l’anterior recompte, i cap mort.

Després de dos dies sense decessos, Extremadura ha informat avui d’una nova defunció, la d’una dona de 84 anys de Don Benito. En la mateixa jornada han baixat els contagis (64), els ingressos (62) i la incidència acumulada.  No obstant això en aquesta comunitat també s’ha detectat un cas d’infecció per la variant índia, una persona que va arribar d’una altra comunitat autònoma entre els dies 19 i 20 d’abril, però que des de llavors ha estat aïllada en el domicili familiar en tot moment, segons ha informat l’executiu regional.

A Galícia també han caigut els contagis (s’han comptabilitzat 174, 17 menys que el dia anterior) i s’ha aconseguit contenir la pressió hospitalària en planta i a les unitats de crítics. Fins a les sis de la tarda de dissabte a les UCI hi havia 51 pacients, un més que un dia abans i gairebé el doble que fa dues setmanes. Als llits convencionals estan ingressats 163 pacients, tres més que en l’últim recompte facilitat per les autoritats sanitàries gallegues.

Astúries s’ha mantingut per sota dels cent positius. En concret, vuitanta nous contagis, sis més que divendres, en una jornada en la qual no s’han registrat defuncions.

A Andalusia, els ingressats pel coronavirus han descendit per quart dia seguit i s’han situat en 1.285, 99 menys que ahir, tot i que a les UCI hi ha 346 pacients Covid des de divendres, segons les dades de la conselleria de Salut. El govern andalús no informa els diumenges de morts, nous contagis ni de la incidència.

El País Valencià ha sumat avui 114 nous contagis i ha tancat així una setmana en la qual ha tornat a pujar la incidència i els brots, per bé que ha continuat baixant la pressió hospitalària.  L’edat dels pacients ingressats per aquesta infecció als hospitals valencians ha baixat des de principis d’any, quan la majoria de pacients superava els 75 anys. Ara el grup més nombrós és el de 51 a 65 anys, com passa en altres territoris.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Les assignatures pendents

Girona
Societat

“La gent se’m queda mirant fixament”

Badalona
comerç

Més facilitats als xinesos perquè comprin

Barcelona
Vallfogona de ripollès/ Planoles

Porta a porta dels alumnes per fomentar l’estalvi d’aigua

Vallfogona/ Planoles
Olot

La Garrotxa vol aprendre de la mobilitat de Pontevedra

Olot
Administracions

El Suprem obliga el Prat a treure aparcament de la platja

El Prat de Llobregat
societat

Nou pas per a la construcció de l’institut Cal Maiol

barcelona
Bisharo Ali Hussein
Activista dels drets humans feminista

“Els homes volen controlar la sexualitat i el cos de la dona”

Girona

CADERSEM passa a formar part del GRUP E-COORDINA