Salut

Seat, primera empresa en vacunar: començarà amb uns 800 treballadors de més de 58 anys a partir de dijous

La multinacional immunitzarà als majors de 50 i preveu obrir el procés a la població de la zona properament

Seat és la primera empresa que vacunarà a les seves instal·lacions. La multinacional amb seu a Martorell començarà aquest dijous a administrar vacunes, en coordinació amb Salut, als seus treballadors de més de 50 anys.

En concret, es començarà amb els majors de 58 anys, que són uns 800, i s’anirà baixant l’edat a mesura que avanci el procés d’immunització.

El Govern i SEAT esperen que en els pròxims dies es pugui també ampliar la campanya de vacunació a altres persones que visquin o treballin al voltant del Baix Llobregat i que estiguin en les franges d’edat seleccionades per rebre el vaccí. La vacunació es farà en un espai annex a Seat, amb el personal sanitari intern de la multinacional, i amb vacunes de Salut.

El 26 de febrer, la conselleria de Salut i Seat van arribar a un acord per col·laborar en la vacunació un cop hi hagués prou vacunes. Ara, aquest pacte es formalitza amb l’inici d’una campanya d’immunització a les instal·lacions de l’empresa del grup Volkswagen a Martorell.

Seat recorda que té una “llarga trajectòria en l’àmbit de la salut laboral i compta amb unes instal·lacions mèdiques i un centenar de professionals sanitaris preparats per assumir de seguida aquesta tasca amb les màximes garanties”.

Tot el procés de vacunació es farà en coordinació absoluta amb el Departament de Salut. Seat és la primera gran empresa que començarà a vacunar els treballadors i que, a posteriori, es convertirà també en centre de vacunació de la població general.

De fet, les patronals ja havien indicat amb anterioritat la seva voluntat de col·laborar amb el Govern en el procés de vacunació. Foment, per exemple, va fer arribar a Salut un document que apuntava que les empreses podrien vacunar la totalitat de les seves plantilles en el període d’un mes i ajudar a accelerar la immunització de tota la població.

Des de l’any 2017, Seat compta amb un centre de salut pioner on ofereix medicina preventiva, assistencial i rehabilitadora, el CARS, on gairebé 20.000 treballadors de la marca i del grup Volkswagen a Espanya poden ser atesos, en col·laboració amb el sistema de salut públic. A més, des de fa anys, Seat s’encarrega de vacunar els treballadors de la grip a les seves instal·lacions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El Fòrum Gastronòmic exportarà el seu model a d’altres països del món

girona
Societat

Normalitat a les presons en un matí sense bloquejos dels funcionaris

Barcelona

Escullen l’utiller Josep Font com a bisbalenc de l’any 2023

LA BISBAL D’EMPORDÀ
gastronomia

L’Alimentària posa la pizza en el podi

L’Hospitalet de Llobregat
llengua

El català torna a l’agenda europea

barcelona

Compromís per treure tot l’amiant dels edificis a finals del 2025

BADIA DEL VALLÈS

El Manhattan mataroní

mataró
castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena