Salut

Salut defensa reobrir “aviat” l’oci nocturn per minimitzar els ‘botellons’

Argimon avança que la restauració podria tancar més tard

El conseller evita fixar cap data per a la reobertura i tampoc anticipa el calendari de la vacunació de la franja de 40 a 49 anys o de la retirada de les mascaretes

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, s’ha mostrat favorable a què els locals d’oci nocturn puguin reprendre el funcionament per garantir així una activitat nocturna regulada i minimitzar els botellons.

“L’oci nocturn ha d’obrir aviat, no tenim una data concreta, però hem de tenir un oci nocturn regulat”, ha defensat Argimon en una roda de premsa aquest dimarts a Granollers, on ha fet les seves primeres declaracions públiques com a nou titular de Salut. La seva predecessora, l’exconsellera Alba Vergés, va situar aquesta reobertura a l’entorn de Sant Joan, però Argimon ha esquivat avançar cap data.

Argimon, que ha defensat que “el jovent necessita esbarjo” a la nit, ha reconegut que l’obertura de discoteques  “segurament no evitarà els botellons”, però creu que una oferta “oberta i regulada” podrà “ajudar” a reduir-ne el nombre.

A més, ha avançat que s’estudia ampliar l’horari d’obertura de la restauració, que actualment té com a límit la mitjanit. Argimon no ha precisat quin seria el nou horari però ha deixat clar que ara per ara “obrir fins a les dues no és possible”, amb la qual cosa ha deixat entreveure que la nova hora de tancament seria la una de la matinada.

El conseller no ha volgut fixar una data per a l’inici de la vacunació a la franja de 40 a 49 anys, si bé ha dit que això passarà “quant abans millor”. Ha considerat especulatiu i temptatiu donar una data, i ha assegurat que en algunes ocasions en què s’ha apuntat un canvi de franja els centres d’atenció primària s’han col·lapsat de trucades. No obstant, fonts del departament han confirmat a l’ACN que aquesta part de la població començaria a rebre el vaccí d’aquí a dues setmanes, sempre que es mantingui el ritme actual de vacunació.

Tampoc s’ha pronunciat sobre la data en què s’aixecarà l’obligació de dur la mascareta en l’àmbit públic, si bé ha apuntat que es retirarà “com més aviat millor, si les xifres ens segueixen acompanyant”.  “Tots busquem que sigui quant abans millor, però això també vol dir que la infecció i les dades han d’anar controlant-se més i més, i això s’aconseguirà amb vacunació”, ha indicat. No obstant, ha puntualitzat que quan s’arribi a aquest punt encara no es retirarà en tots els casos

El titular de Salut ha explicat que la previsió és que l’epidèmia de Covid-19 es mantingui en una situació d’estabilitat les properes setmanes, amb la velocitat de transmissió (Rt) del virus al voltant de l’1. Argimon ha admès que l’únic que ara li fa “una mica de por” és que entri “alguna variant que escapi a les vacunes”, perquè això sí que podria “empitjorar” la situació.

Argimon ha fet aquestes manifestacions durant una visita al punt de vacunació massiva inaugurat al Palau d’Esports de Granollers, que juntament amb la Pista Coberta d’Atletisme de Sabadell serà un dels dos grans centre de vacunació que donaran cobertura a la regió sanitària metropolitana nord.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]