Salut

Lloret vol tests per als treballadors del turisme

S’instarà la Generalitat a incloure la proposta en un programa existent

L’Ajuntament de Lloret de Mar instarà la Generalitat a fer possible que els treballadors dels sectors de l’hostaleria, la restauració i el comerç siguin inclosos en un programa que es du a terme, amb la col·laboració dels col·legis farmacèutics catalans, per detectar casos asimptomàtics de Covid-19.

Aquest programa, però, que és voluntari i gratuït, s’adreça als treballadors del sector del lleure educatiu d’estiu i només inclou persones d’entre 16 i 40 anys, a més d’adolescents de 10 a 15 anys acompanyats d’un adult responsable.

Aquesta iniciativa ha estat una proposta del grup Força Lloret, amb una moció que demanava que s’impulsés un programa municipal de tests d’antígens subvencionat per l’Ajuntament. L’equip de govern ha volgut ampliar la proposta de manera que, en lloc d’impulsar aquest el programa, es demani a la Generalitat que inclogui els empleats dels sectors hotelers, de la restauració i del comerç en aquesta via de cribratge independentment de l’edat, i sempre que siguin persones asimptomàtiques i que no hagin estat en contacte estret amb un positiu. Si aquesta iniciativa tira endavant, els establiments participants disposaran d’un distintiu en un lloc visible perquè els clients sàpiguen que els empleats es fan tests d’antígens de manera periòdica.

Una carpa per a cribratges

Des d’aquest dilluns, totes les proves diagnòstiques de la Covid-19 que es fan als pacients simptomàtics de Lloret s’han traslladat a una carpa del SEM que s’ha situat al costat de l’edifici de la policia local, El principal objectiu d’aquest canvi és separar l’atenció de casos sospitosos de coronavirus amb la resta d’atenció sanitària que es porta a terme al CAP. D’aquesta manera s’aconsegueix separar els circuits i minimitzar el risc de contagi. En aquest nou espai les proves es realitzaran de dilluns a divendres, mentre que els caps de setmana i els festius es continuaran fent al CAP Lloret Centre, que és on fins ara se centralitzaven.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

El Manhattan mataroní

mataró

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual

Societat

Els sindicats tornaran a plantar el govern aquest dimarts

Barcelona
societat

König i La Puntual, entre els establiments guardonats en la Nit del Comerç

girona
FIGUERES

Una lletrada denuncia que el bloqueig a la presó li impedeix veure un representat

FIGUERES
SALUT

Reforma del sistema sanitari a partir d’eixos d’hospitals

Barcelona