Salut

La paga doble als sanitaris per hores extres, enlaire

Infermeria alerta el Departament de Salut que els auxiliars no poden vacunar

“Les orientacions en matèria retributiva no tenen caràcter obligatori, sinó que han de ser aprovades i adaptades pels òrgans de govern de les entitats dintre del seu àmbit de gestió.” Aquesta frase forma part de la carta de resposta que la directora del CatSalut, Gemma Craywinckel, va fer arribar ahir al sindicat Metges de Catalunya. La resposta, a la qual ha tingut accés aquest diari, obeïa a la petició del sindicat perquè s’aclarís com es retribuirà el personal sanitari que hagi renunciat de manera voluntària a les vacances des del 16 de juliol fins al 15 de setembre per fer front a la pandèmia. La resposta, però, ha descol·locat el sindicat, ja que rectifica la circular que CatSalut va enviar el 19 de juliol en què s’establien “mesures excepcionals” i es demanava “amb caràcter de màxima urgència” que els òrgans de govern de les entitats adscrites al Catsalut adoptessin els acords perquè “cada hora de jornada complementària dels professionals sanitaris no programades es computaran com a dues hores de jornada complementaria”. L’objectiu era facilitar i compensar el personal sanitari que es quedi treballant.

El sindicat, a través del secretari general, Xavier Lleonart, critica aquesta falta d’homogeneïtzació pel que fa a les retribucions del personal sanitari. “De què ens serveix el CatSalut?”, es preguntava, i admetia que el sindicat ara no pot fer res, ja que es tracta d’una decisió voluntària que accepta el treballador. En cas que la renúncia a les vacances es faci obligatòria, el sindicat assegura que ja tenen tota la maquinària jurídica preparada. Amb tot, assegura que amb aquesta nova decisió es deixa els professionals “en mans dels seus superiors perquè facin el que considerin més oportú i a més generen una greu manca de credibilitat i indefensió”.

D’altra banda, el Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona (COIB) va advertir al govern que farà “les accions necessàries” per evitar que els auxiliars vacunin, tal com expliquen que ha anunciat Salut. Adverteixen que “cap institució ni cap professional poden donar autorització per exercir competències d’una professió a qui no estigui capacitat per exercir-la”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

El Manhattan mataroní

mataró

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual

Societat

Els sindicats tornaran a plantar el govern aquest dimarts

Barcelona
societat

König i La Puntual, entre els establiments guardonats en la Nit del Comerç

girona
FIGUERES

Una lletrada denuncia que el bloqueig a la presó li impedeix veure un representat

FIGUERES
SALUT

Reforma del sistema sanitari a partir d’eixos d’hospitals

Barcelona