Salut

Ingressat en un hospital de Sevilla el primer cas de virus del Nil d’aquest any

Es tracta d’una persona de Coria del Rio que pateix meningoencefalitis

L’any passat van morir set persones a les províncies de Sevilla i Cadis

Una persona de Coria del Rio (Sevilla) està ingressada a l’hospital amb una meningoencefalitis produïda pel virus del Nil, segons ha informat aquest dimecres la Conselleria de Salut de la Junta d’Andalusia.

Aquest és el primer cas de virus del Nil de 2021, després que l’estiu passat un brot de meningoencefalitis per aquesta mena de virus transmès pel mosquit del gènere Culex que prolifera als aiguamolls del riu Guadalquivir causés la mort a set persones a les províncies de Sevilla i Cadis.

En un comunicat, la Conselleria de Salut ha assenyalat que ha informat el Sistema de Vigilància Epidemiològica d’Andalusia d’aquest cas a Coria del Rio i que s’han activat tots els protocols, així com les mesures de salut pública previstes en aquestes circumstàncies.

El cas ha estat confirmat pel laboratori de referència (Hospital Verge de les Neus de Granada) i el Centre Nacional de Microbiologia.

La Conselleria recorda que després del brot de l’any passat s’han realitzat diverses actuacions, entre elles la creació d’un grup d’experts en el control de mosquits.

Seguint les directrius d’aquest grup, s’ha elaborat el Programa de Vigilància i Control Integrat de Vectors de la Febre del Nil Occidental. S’ha implementat un mapa de risc, en el qual se superposen diferents capes, com l’existència de zones d’aiguamolls, règim de pluges, règim de temperatures, i detecció de mosquits Culex i de virus en anteriors temporades.

En aquest programa s’estableix la necessitat que cada municipi amb nivell de risc 2 o superior ha de realitzar un Pla Municipal de control i vigilància.

D’altra banda, s’ha treballat en coordinació amb els tècnics de Sanitat Animal, per a incrementar els punts de mostreig d’equins i situar-los estratègicament en les àrees de risc.

El Servei de Vigilància Epidemiològica recorda que no hi ha transmissió de persona a persona i que la infecció només es transmet per la picada del mosquit.

Per això, es recomana en les zones on proliferen aquests insectes emprar teles mosquiteres a finestres i portes; intentar no romandre a l’aire lliure entre el capvespre i l’alba; deixar la llum apagada; higiene corporal; evitar els perfums intensos; utilitzar roba que cobreixi el màxim possible la pell, i fer un ús adequat dels repel·lents.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Es vol fomentar l’ús del català en el sector de la bicicleta

girona
societat

Nova protesta dels funcionaris de presons a Brians

Sant Esteve Sesrovires

Mifas ajuda els afectats per un accident de trànsit a ser autònoms

GIRONA

Vint anys al servei de les famílies més vulnerables

Badalona
societat

Dignitat a les Vies presenta les seves queixes a Renfe

barcelona
Societat

Només troben llar per a un dels 45 usuaris de l’alberg que han tancat a Badalona

Badalona
Olot

Els sants tornen a la façana de Sant Esteve

Olot
societat

Pressió social per a la pacificació de l’N-2

mataró
política municipal

Banyoles invertirà més de 2 milions d’euros en diferents actuacions

BANYOLES