Salut

El Pentàgon ordena la vacunació obligatòria immediata de tots els soldats dels EUA

La mesura afecta tant els militars en actiu com a la reserva

L’aerolínia nord-americans Delta penalitzarà els treballadors que no s’hagin vacunat

El secretari de Defensa dels Estats Units d’Amèrica (EUA), Lloyd Austin, ha ordenat aquest dimecres la vacunació obligatòria immediata contra la Covid-19 de tots els soldats nord-americans.

En una circular enviada als responsables de tots els departaments militars, Austin ha demanat que s’immunitzi a tots els efectius que no s’hagin vacunat encara, tant aquells que estan en servei actiu com els que han passat a la reserva.

El portaveu del Pentàgon, John Kirby, ha explicat en una roda de premsa que s’administraran aquelles vacunes que hagin estat completament aprovades per l’Administració d’Aliments i Fàrmacs (FDA, en anglès).

Fins ara l’únic antídot que ha rebut l’aprovació completa de la FDA és el de la farmacèutica Pfizer. Les altres dues vacunes que s’administren al país, les de Moderna i Janssen (Johnson&Johnson), es continuen distribuint amb una autorització per a ús d’emergència.

Preguntat sobre la possibilitat que hi hagi soldats poc inclinats a vacunar-se, Kirby ha recordat que aquesta és “una ordre legal”.

“I anticipem que les nostres tropes seguiran les ordres legals. Quan alces la teva mà dreta i fas el jurament, és el que acordes fer”, ha apuntat.

No obstant això, el portaveu va indicat que els comandants tenen “moltes eines disponibles” per a fer que la taxa de vacunació augmenti i fer que els soldats adoptin “la decisió correcta sense haver de recórrer a mesures disciplinàries”.

El passat 9 d’agost, el Pentàgon va anunciar que ordenaria a tots els militars en actiu vacunar-se contra la Covid-19 a partir de setembre.

Els casos i les hospitalitzacions s’han multiplicat en l’últims mes als EUA per la propagació de la variant delta.

Davant aquesta situació, la Casa Blanca va anunciar a la fi de juliol que obligarà als més de quatre milions de treballadors del govern a mostrar una prova de vacunació si no volen sotmetre’s a un test de manera regular.

Malgrat que ja és molt tard per a alguns, l’agressivitat de la variant Delta ha fet que molts corrin a vacunar-se en les últimes setmanes, segons va apuntar dimarts el coordinador de la resposta de la Casa Blanca a la pandèmia, Jeff Zients. Segons ell, el ritme d’inoculacions s’ha incrementat un 70% des de mitjan juliol.

De mitjana, uns 450.000 nord-americans reben la seva primera dosi cada dia, un notable increment respecte als 260.000 del mes anterior.

Delta aplicarà un “recàrrec” a l’assegurança mèdica als treballadors que no es vacunin

Efe

L’aerolínia nord-americana Delta Airlines ha anunciat aquest dimecres que a partir de novembre incrementarà en 200 dòlars mensuals la prima de l’assegurança mèdica per als empleats subscrits al seu pla que no estiguin vacunats contra la Covid-19.

En un comunicat, l’aerolínia ha destacat que el 75% dels seus prop de 75.000 empleats estan vacunats, però ha considerat que la xifra hauria d’acostar-se al 100% a causa de la “agressivitat de la variant” Delta del SARS-CoV-2, motiu pel qual cosa ha posat en marxa una sèrie de mesures.

La pujada de l’assegurança mèdica suposa una penalització que Delta justifica perquè les hospitalitzacions per Covid-19 li han costat una mitjana 50.000 dòlars per persona. La companyia argumenta que el “recàrrec” compensa “el risc financer” que li crea “la decisió de no vacunar-se” per part del treballador.

En les últimes setmanes, marcades per la propagació de la variant Delta als Estats Units i altres parts del món, tots els empleats de l’aerolínia que han estat hospitalitzats per la Covid-19 tenien en comú que no estaven completament vacunats contra el virus, va apuntat l’empresa.

Delta requerirà amb efectes immediats que els seus empleats no vacunats portin mascareta a l’interior dels espais de la firma fins que s’estabilitzin els casos comunitaris i a meitat de setembre els exigirà que es facin proves setmanals mentre aquestes xifres siguin altes.

D’altra banda, a finals de setembre i d’acord amb la legislació local i estatal, només donarà ajuts financers de protecció contra la Covid-19 a aquells empleats que s’hagin vacunat completament però que malgrat això s’hagin contagiat.

El màxim executiu de Delta, Ed Bastian, citat en la nota, ha animat la plantilla restant a vacunar-se ara que el regulador nord-americà ha donat la seva aprovació completa a la vacuna de Pfizer-BioNTechy i la de Moderna està pendent d’obtenir el llum verd de l’FDA.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Afganistan

Les inundacions a Baghlan deixen uns 300 morts

Barcelona
SOCIETAT

Neixen polls de falcó pelegrí al Port de Tarragona, el segon cop en deu anys

TARRAGONA
MEDI AMBIENT

Primera instal·lació fotovoltaica amb doble orientació est-oest a la UdL

LLEIDA
SOCIETAT

La Transéquia genera un impacte econòmic al Bages de 300.000 euros

MANRESA

Mor el conductor d’un cotxe en un xoc frontal amb un autocar

SALDES
MEDI AMBIENT

Tarragona, distingida com a municipi compromès amb la biodiversitat marina

TARRAGONA

Foc forestal a Batea que s’estén cap a l’Aragó

BATEA

Manresa reprèn les obres de rehabilitació de la Torre Lluvià

MANRESA
educació

El Narcís Monturiol, pioner en la formació de tècnics en renovables

figueres