Salut

L’Estat assolirà el 70% de població vacunada entre aquest dimarts i dimecres

Darias subratlla que la vacunació és un “èxit col·lectiu”

La ministra de Sanitat recorda que l’objectiu del 70% “és una fita més, no la meta”

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha anunciat aquest dimarts que l’Estat assolirà el 70% de la població vacunada entre aquest dimarts i dimecres, un “compromís acomplert” que situa l’Estat –ha dit- com “un dels països del món amb més cobertura” vacunal.  Segons el ministeri de Sanitat, gairebé 33 milions de persones han completat la pauta de vacunació contra el coronavirus, una xifra que suposa el 69,5% de la població total.

En una compareixença al Congrés dels Diputats per informar de la pandèmia, Darias ha subratllat que la campanya de vacunació és un “èxit de tots” i ha volgut deixar clar als grups parlamentaris que no estava posant al govern per davant.

En un símil ciclista, Darias ha assenyalat que l’Estat avança “moltes metes volants, amb diferents mallots de molts colors, i el mallot groc, en arribar al final, el té tota la ciutadania d’aquest país i el Sistema de Salut”. “Per tant, èxit col·lectiu”, ha celebrat.

Darias ha reivindicat que sent “orgull de país” perquè -segons ella- Espanya s’ha convertit en referent mundial i un dels països més protegits davant el coronavirus. La ministra ha convidat la cambra a sumar-se a aquest sentiment i a aquesta fita.

Ha indicat que l’Estat continua comprant vacunes en previsió de la possibilitat d’administrat una tercera dosi. En aquest sentit, ha apuntat que l’executiu espera disposar en pocs dies dels resultats dels assajos clínics i dels dictàmens de l’Agència Europea del Medicament (EMA).

D’altra banda, la ministra ha explicat que les dades d’infectats pel virus han caigut de manera consecutiva durant les últimes cinc setmanes. Segons ella, “ens trobem en una fase de descens ferm” i això “suggereix una bona evolució” per als pròxims dies. Amb tot, ha constatat que la variant Delta ja representa un 80% dels casos.

L’últim informe de Sanitat situa en 32.996.436 les persones que han completat el procés de vacunació, el 69,5% de la població, i 36.431.416 han rebut almenys una dosi, el 76,8%.

D’aquesta manera, l’Estat està a 5 dècimes per arribar a l’objectiu marcat de vacunar el 70% de la població abans de final d’agost, una percentatge que es preveu aconseguir en les properes hores. Tot i que amb les noves variants aquest percentatge ja no es considera suficient per aconseguir la immunitat de grup, suposa una fita important abans del principi de curs de cara a avançar cap al volum de població vacunada necessari per aconseguir la desitjada immunitat col·lectiva, i que alguns experts situen ara per damunt del 90%.



[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

meteorologia

Un centenar d’avisos per la pluja des de diumenge al vespre

BARCELONA
estats units

Almenys quatre morts per múltiples tornados a Oklahoma

barcelona
Societat

Mor Carles Busquets, reconegut fotògraf reusenc i expropietari de Niepce

societat

S’ensorra una part de l’edifici de l’Escola de Vela a causa del temporal

platja d’aro
llengua

Voluntariat per la llengua ha creat més de 178.000 parelles lingüístiques

barcelona
societat

Reus torna a homenatjar la rosa, el símbol de la ciutat

REUS
medi ambient

Identificats els autors de nou abocaments a Lleida

LLEIDA
mobilitat

Tarragona torna a canviar la regulació de l’aparcament a Joan XXIII

Tarragona
MEMÒRIA

ERC urgeix a restituir el faristol malmès de ‘la casa dels horrors’

barcelona