Salut

El Clínic posa en marxa un programa per administrar la immunoteràpia a domicili

També inclou la realització de les analítiques periòdiques a casa per evitar el desplaçament a l’hospital

El Servei d’Oncologia Mèdica de l’Hospital Clínic ha posat en marxa un programa d’infusió domiciliària per a pacients amb càncer d’òrgan sòlid i tractament amb immunoteràpia. El programa, que es va començar a implantar el mes de juny passat, inclou des de la realització de les analítiques periòdiques i l’administració del fàrmac al domicili del pacient fins a l’educació sanitària adaptada als coneixements de la patologia del pacient i al mateix fàrmac. També s’ocupa de la detecció precoç de possibles complicacions. A dia d’avui s’han inclòs 4 pacients en el programa i no s’ha registrat cap incidència remarcable.

En condicions normals, els pacients que reben infusió d’immunoteràpia han de fer diverses visites de manera molt freqüent al centre hospitalari de referència cada dues, tres o quatre setmanes. Cada infusió sol implicar fins a tres contactes diferents a l’hospital amb diferents interaccions: l’analítica prèvia, la visita amb l’equip mèdic habitual i la infusió del fàrmac.

Amb el nou programa, un professional d’infermeria de la Unitat d’Atenció Domiciliària (UAD) es desplaça fins al domicili del pacient 24 o 48 hores abans de la visita mèdica per fer les analítiques corresponents i també li realitza un qüestionari de símptomes. Després el pacient va presencialment a l’hospital a visitar-se amb l’especialista en oncologia, qui li prescriu el tractament a seguir. A partir d’aquest moment, es planifica el calendari d’administració de les infusions, que es farà al domicili del pacient.

L’objectiu principal del programa és el de millorar la qualitat assistencial que reben els pacients amb càncer que fan tractament amb immunoteràpia i, de retruc, els seus cuidadors i familiars. Però també té altres avantatges, com ara descarregar de càrrega de treball l’Hospital de Dia de l’Institut Clínic d’Hematologia i Oncologia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Vint anys al servei de les famílies més vulnerables

Badalona
societat

Dignitat a les Vies presenta les seves queixes a Renfe

barcelona
Societat

Només troben llar per a un dels 45 usuaris de l’alberg que han tancat a Badalona

Badalona
Olot

Els sants tornen a la façana de Sant Esteve

Olot
societat

Pressió social per a la pacificació de l’N-2

mataró
política municipal

Banyoles invertirà més de 2 milions d’euros en diferents actuacions

BANYOLES
FIGUERES

Càritas celebra 50 anys a la ciutat

FIGUERES
societat

Catalunya registra el dia més plujós des del setembre de l’any passat

barcelona
medi ambient

Reus intensifica les sancions a qui no llenci bé les escombraries

REUS