Salut

L’OMS alerta d’un “tsunami” de nous casos de Covid-19 per la variant òmicron

L’Organització Mundial de la Salut crida a adoptar “mesures de salut pública” que evitin la saturació dels sistemes sanitaris

Tedros lamenta que no s’hagi assolit l’objectiu del 40% de vacunats a tot el món i insta la comunitat internacional a treballar perquè a mitjan 2022 ho estigui el 60%

L’auge de la variant òmicron del coronavirus SARS-CoV-2, afegit a la persistència de l’anterior variant, la delta, està produint un “tsunami de nous casos”, ha alertat aquest dimecres el director general de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus. És per això que a fet una crida a extremar les mesures socials per frenar els contagis.

Tedros ha advertit que les xifres rècord de contagis, que ja s’apropen al milió de casos diaris, “afegiran més pressió a sistemes sanitaris que ja són a la vora del col·lapse, amb els seus treballadors esgotats”.

El director de l’agència sanitària de les Nacions Unides ha subratllat que enfront del ràpid avenç de la variant òmicron s’ha de posar el focus no només en la campanya de vacunació, sinó també en les “mesures de salut pública” que evitin saturar les xarxes sanitàries i “puguin mantenir obertes les societats i permetin als nens anar a l’escola”.

El màxim responsable de l’OMS ha recordat que aquest 2021 han mort 3,5 amb la Covid-19, davant els almenys 2 milions que van morir el 2020.


Objectiu de vacunació fallit
L’OMS ha constatat aquest dimecres que l’objectiu de vacunar el 40% de la població mundial a finals d’aquest 2021 no s’aconseguirà, ja que 92 països no aconseguiran aquest percentatge.

“Era una fita plausible, i no haver-la assolit no només és una vergonya moral sinó que ha costat moltes vides i ha donat al virus l’oportunitat d’expandir-se i mutar”, ha lamentat Tedros.

Malgrat que la taxa mitjana de vacunats al món frega el 60%, la situació oscil·la entre percentatges de l’entorn del 80% en països d’Occident a menys del 8% en economies de baixos ingressos, sobretot al continent africà.

Els problemes de subministrament també han estat una de les principals causes d’aquest fracàs, ha reconegut Tedros. No obstant això, el director general de l’OMS ha denunciat que en molts casos les vacunes van arribar als països en desenvolupament pròximes a la data de caducitat, o sense els components essencials per administrar-les, com ara xeringues.

A la vista de l’objectiu incomplert, Tedros ha instat la comunitat internacional a continuar treballant per aconseguir almenys la segona fita marcada, la d’arribar al 70% de població vacunada contra la Covid-19 a tots els països a mitjan 2022. “Per al proper any demano als líders estatals i a la indústria farmacèutica que prediquin amb l’exemple en allò relatiu a la igualtat de vacunes”.

“És el moment d’estar per sobre de nacionalismes curtterministes i protegir poblacions i vacunes contra futures variants del coronavirus”, ha reclamat. “Acabar amb la desigualtat en el repartiment de les vacunes és clau per acabar amb la pandèmia”, ha avisat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

FIGUERES

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins