Salut

Israel aprova la quarta dosi de la vacuna a immunodeprimits

El govern estudia estendre el reforç a altres sectors de la població, el 62% de la qual ja ha rebut dues dosis i un 45%, tres

El país ha rebut aquest dijous la primera remesa de Paxlovid, la pastilla contra la Covid-19 de Pfizer

El ministeri de Sanitat d’Israel ha aprovat aquest dijous administrar una quarta dosi de la vacuna contra la Covid-19 a pacients immunodeprimits.

Després que Israel anunciés una campanya de vacunació massiva amb la quarta dosi i immediatament la suspengués per discrepàncies entre els experts, el director general de Sanitat, Nachman Ash Ash, ha donat llum verd avui a administrar la dosi addicional a persones amb un sistema immune afeblit.

“La decisió es basa en les primeres dades de la recerca que es du a terme ja amb les preocupacions per la salut dels més vulnerables de la població”, ha declarat Ash en roda de premsa.  El responsable sanitari ha afegit que estudia estendre la quarta dosi a altres sectors de la població.

El país ha iniciat aquesta setmana un assaig clínic per a provar l’eficàcia d’aquest reforç entre 6.000 persones, inclosos 150 membres del personal mèdic.

Israel ha rebut la primera remesa de les pastilles Paxlovid, el primer medicament d’ús domèstic de la farmacèutica Pfizer per tractar la Covid-19, que confia ajudi a contenir la cinquena onada del coronavirus al país.

El govern aposta per l’actual estratègia –basada en proves de Covid, vacunes i medicaments- per contenir la variant òmicron. En aquest sentit, ha definit la disponibilitat de fàrmacs com “un incorporació important a la caixa d’eines en la lluita contra la pandèmia”.

La ràtio d’infecció –la mitjana de persones a les quals infecta cada portador del virus- ha assolit avui el 1,63% i l’índex de positivitat és el 3,8%, el més alt des d’octubre.

Israel, que ha estat pioner en la campanya de vacunació, té avui un 62% de la població amb  amb almenys dues dosis de Pfizer i gairebé un 45% amb tres dosis.

El focus de la campanya per contenir l’arribada de la variant òmicron està ara en els nens d’entre 5 i 11 anys, que registren xifres de vacunació molt baixes, i en la quarta dosi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Les assignatures pendents

Girona
Societat

“La gent se’m queda mirant fixament”

Badalona
comerç

Més facilitats als xinesos perquè comprin

Barcelona
Vallfogona de ripollès/ Planoles

Porta a porta dels alumnes per fomentar l’estalvi d’aigua

Vallfogona/ Planoles
Olot

La Garrotxa vol aprendre de la mobilitat de Pontevedra

Olot
Administracions

El Suprem obliga el Prat a treure aparcament de la platja

El Prat de Llobregat
societat

Nou pas per a la construcció de l’institut Cal Maiol

barcelona
Bisharo Ali Hussein
Activista dels drets humans feminista

“Els homes volen controlar la sexualitat i el cos de la dona”

Girona

CADERSEM passa a formar part del GRUP E-COORDINA