Salut

El Departament de Salut situa el pic de contagis la setmana vinent

La secretària de Salut de la Generalitat, Carmen Cabezas, ha destacat que hi ha indicadors que la sisena onada ja “comença a no pujar tant”

La corba epidèmica de la sisena onada ha començat a descendir a Catalunya, tot i que caldrà esperar uns dies per saber si es consolida una disminució de contagis, que segueixen disparats amb més de 133.000 en els últims set dies, amb una velocitat de transmissió que s’alenteix i un risc de rebrot encara altíssim, però que va a la baixa.

En una roda de premsa, Cabezas ha subratllat que encara no s’ha arribat al pic de contagis, que s’assolirà “segurament la setmana que ve”.

“Algun indicador apuntaria que comencem a no pujar tant, però cal esperar” a confirmar els efectes de les festes de Nadal, ha afegit Cabezas.

Als hospitals, hi ha un total de 1.856 persones ingressades amb la Covid-19, 60 més que ahir, tot i que han baixat els pacients que estan greus a les UCIs, fins als 468, set menys que ahir.

Cabezas ha destacat que l’ocupació de llits d’UCI és “molt important” i ha indicat que els crítics encara són de variant delta, alguns sense dosi de reforç o no vacunats.

En aquesta línia, la responsable de Medicina Intensiva de l’Hospital Germans Trias, Pilar Ricart, ha indicat que, si bé la presència d’òmicron a les UCIs és “anecdòtica”, cal tenir en compte que la unitat de crítics és l’última fase de la malaltia.

Així que caldrà confirmar en els propers dies si a les UCIs es produeix el procés de substitució de la delta per òmicron que ja s’observa en els ingressats en planta.

El sistema sanitari català treballa amb la pressió afegida d’un important percentatge de personal sanitari de baixa per la Covid: el 3,38%.

La Covid-19 té capacitat de reinfectar, però en el conjunt de tots els contagiats al llarg de la pandèmia, un total d’1,4 milions a Catalunya, només ha passat en el 2% dels casos.

La immensa majoria d’aquests casos són una única reinfecció, però hi ha 330 persones amb dues reinfeccions (és a dir, tres processos en total) i existeix un cas que ha sofert el virus fins a quatre vegades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Les assignatures pendents

Girona
Societat

“La gent se’m queda mirant fixament”

Badalona
comerç

Més facilitats als xinesos perquè comprin

Barcelona
Vallfogona de ripollès/ Planoles

Porta a porta dels alumnes per fomentar l’estalvi d’aigua

Vallfogona/ Planoles
Olot

La Garrotxa vol aprendre de la mobilitat de Pontevedra

Olot
Administracions

El Suprem obliga el Prat a treure aparcament de la platja

El Prat de Llobregat
societat

Nou pas per a la construcció de l’institut Cal Maiol

barcelona
Bisharo Ali Hussein
Activista dels drets humans feminista

“Els homes volen controlar la sexualitat i el cos de la dona”

Girona

CADERSEM passa a formar part del GRUP E-COORDINA