Salut

Güerri aposta per mantenir la mascareta en interiors “com més temps millor”

Creu, però, que els governs l’eliminaran aviat

L’infectòleg afirma que tot apunta que la sisena onada serà “la definitiva” com s’han conegut fins ara

El coordinador de la unitat covid-19 a l’Hospital del Mar, Robert Güerri, ha apostat per mantenir les mascaretes en interiors “com més temps millor”. Malgrat això, ha apuntat que la decisió és política, i també social, i per això ha augurat que aquesta restricció s’eliminarà de forma “imminent”. “Jo seria més conservador”, ha dit en declaracions a ’Filling the sink’, el podcast de Catalan News, que es publica dissabte. Amb tot, espera veure si potser s’opta per mantenir-les en el transport públic o en centres sanitaris, on creu que s’haurien de quedar “molt més temps” per evitar transmissions a gent vulnerable. Pel que fa a la situació de la pandèmia, ha augurat que la sisena onada, com a gran onada, serà “la definitiva”.

Güerri ha valorat que actualment es dona una situació que no s’havia donat mai, amb un alt percentatge de la població vacunada i una bona part immunitzada per les infeccions que es van produir durant la darrera onada. A més, ha recordat que la variant òmicron és molt transmissible però menys violenta que les prèvies. Tot plegat fa que hi hagi certa immunitat col·lectiva que li permet predir que el virus ho tindrà “més difícil per tornar a fer una onada” com les prèvies.

Tot i això, ha alertat que de possibilitats “sempre n’hi ha”. Una d’aquestes seria un canvi en el virus cap a una altra variant que escapés a la immunitat actual. I és que Güerri ha insistit que el SARS-CoV-2 no desapareixerà i continuarà provocant casos durant tot l’any. Ha afirmat però que no condicionarà tota la vida sinó que els seus efectes s’haurien de quedar dins del sistema sanitari i afectar especialment les persones vulnerables.

Un altre perill és que el virus continua replicant-se en zones del món on no hi ha tanta gent vacunada i això pugui derivar en una nova variant greu. Tot i això, Güerri ha apuntat que aquesta possibilitat “es va fent remota”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

religió

Últims dies de l’exposició sobre la ‘Visita Espiritual a la Mare de Déu de Montserrat’ de Torras i Bages

Montserrat
turisme

El turisme actiu i d’esports d’aventura a Lleida vol superar els 800.0000 activitats contractades

llavorsí
ensenyament

La preinscripció a escoles de música de Barcelona, a punt

barcelona
societat

Desactivada l’alerta per inundacions

barcelona

S’entrega la 58a edició dels Premis Literaris

cassà de la selva
memòria democràtica

Nou atac al plafó que explica les tortures de Via Laietana 43

barcelona
tradicions

Cent colles pels 600 anys de gegants

baRCELONA

Més ingressos per patologies respiratòries i cardiovasculars per la contaminació

olot

Les assignatures pendents

Girona