Identifiquen marcadors epigenètics clau en la vulnerabilitat per a desenvolupar addicció al menjar
L’estudi, publicat al Journal of Clinical Investigation, ha estat liderat per investigadors de la Universitat Pompeu Fabra i l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona Dr. Josep Trueta i CIBEROBN
Un equip d’investigadors ha identificat mecanismes epigenètics comuns en rosegadors i humans relacionats amb l’addicció al menjar. L’article, publicat a la revista Journal of Clinical Investigation, ha estat liderat per Rafael Maldonado i Elena Martín, del grup de recerca en Neurofarmacologia-Neurophar de la UPF Fabra i adscrit a l’Institut Hospital de la Mar d’Investigacions Mèdiques (IMIM), i José Manuel Fernández-Real, del grup de Nutrició, Eumetabolisme i Salut de l’Institut de Recerca Biomèdica de Girona Dr. Josep Trueta (IDIBGI) i CIBEROBN.
L’addicció al menjar està relacionada amb una pèrdua de control de la ingesta que s’associa a l’obesitat i els trastorns alimentaris. És un trastorn cerebral crònic, multifactorial i complex, que resulta de la interacció de múltiples gens i factors ambientals. La seva prevalença està augmentant a tot el món i no existeixen tractaments efectius.