Salut

ANNA DURAN

PEDIATRA DE L’HOSPITAL JOSEP TRUETA

“Ens pensàvem que no se’n sortiria”

El cas de l’Elias és excepcional?
Tenim altres nens nascuts amb les mateixes setmanes i pes que se’n surten. Però l’Elias els primers dies va tenir moltes complicacions, com ara una infecció greu. En molts moments ens pensàvem que no se’n sortiria. Va necessitar diàlisi i ventilació mecànica amb uns paràmetres molt agressius. El seu principal problema és una displàsia broncopulmonar. Tenia els pulmons immadurs perquè es van desenvolupar en l’ambient que no tocava. Encara no hem aconseguir treure-li l’assistència respiratòria. També porta una sonda gàstrica que va directa a l’estómac. De moment no es pot alimentar per boca perquè es cansaria molt.
Quant de temps estarà en aquesta situació?
La teoria diu que aquest tipus de patologies amb el temps han d’anar millorant en els casos de prematurs, però estem parlant segurament de mesos. La idea és que la seva situació pulmonar vagi millorant com ha anat fent l’últim mes, encara que sigui molt a poc a poc.
Té algun problema més?
Com que ha estat sedat durant molt de temps, l’Elias no ha pogut rebre els estímuls necessaris per desenvolupar-se. Ara hem de veure com evoluciona i va responent als diversos tractaments. El risc que pugui tenir seqüeles neurològiques és alt, hi hem estat treballant amb fisioteràpia per contrarestar aquesta falta d’estímuls i veure si l’Elias pot recuperar el temps perdut.
Quin paper té la família en la seva recuperació?
Que la família estigui molt present en un procés com aquest és un factor molt important en el desenvolupament dels nadons tan prematurs. En aquest sentit, la implicació de la família de l’Elias ha estat excepcional. Hi ha estat molt present i s’ha fet càrrec de cuidar el nen. La mare ens ha ajudat molt i era gairebé un membre més de l’equip de cures. Estrènyer aquests vincles és molt important perquè el nen prematur se’n pugui sortir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El Fòrum Gastronòmic exportarà el seu model a d’altres països del món

girona
Societat

Normalitat a les presons en un matí sense bloquejos dels funcionaris

Barcelona

Escullen l’utiller Josep Font com a bisbalenc de l’any 2023

LA BISBAL D’EMPORDÀ
gastronomia

L’Alimentària posa la pizza en el podi

L’Hospitalet de Llobregat
llengua

El català torna a l’agenda europea

barcelona

Compromís per treure tot l’amiant dels edificis a finals del 2025

BADIA DEL VALLÈS

El Manhattan mataroní

mataró
castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena