Salut

Nou recurs educatiu per difondre el Parkinson entre els escolars gironins

L’Associació Gironina de Parkinson (AGIP) ha creat “Per què et tremola la mà, avia?”

L’Associació Gironina de Parkinson (AGIP) ha creat el recurs educatiu Per què et tremola la mà, àvia?, per difondre aquesta malaltia entre els escolars de Girona. Així, amb l’ajuda d’un conte, La tulipa, i un PowePoint, introdueixen al grup d’alumnes de primària en aquesta malalties neurodegenerativa, plantejant diferents preguntes sobre la malaltia: quines són les causes, a qui afecta, a quina edat, símptomes més freqüents, per què es diu així, per què es representa en una tulipa… Finalment, es passa una fitxa d’autoavaluació i se’ls lliura material per fer una tulipa (símbol del Parkinson).

L’objectiu de l’activitat és que puguin diferenciar entre salut i malaltia, i, a través del coneixement, sensibilitzar-los davant de malalties com el Parkinson, aprendre formes d’actuació davant la malaltia, comprendre determinades situacions en l’entorn familiar, saber expressar el que se sent davant una malaltia propera. Reconèixer la importància de la medicina i valorar els avenços científics en el terreny de la salut. Així mateix, es volen treballar els valors de respecte, de solidaritat i empatia davant de persones malaltes i l’esforç de superació davant de determinades situacions. També el suport i acompanyament que suposa l’entorn i el fet d’associar-se; la força i el compromís de la comunitat.

Les escoles que desitgin utilitzar aquest recurs han de fer-ho a través de Recursos Educatius La Caseta de l’Ajuntament de Girona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia