Salut

GRANOLLERS

La Plataforma en defensa de la sanitat pública de Cardedeu reclama tota la plantilla pel CAP Can Borràs

Han lliurat més de 4.800 signatures al registre de l’ICS del Vallès Oriental per demanar completar la plantilla de 12 metges i metgesses que asseguren pertoca per població a l’únic CAP de Cardedeu

Una vintena de persones de la Plataforma en defensa de la sanitat pública de Cardedeu, al Vallès Oriental, s’han concentrat davant les portes del CAP Vallès de Granollers, on hi ha el registre de l’ICS al Vallès Oriental, per reclamar que es completi la plantilla de l’únic centre d’atenció primària de Cardedeu, el CAP Can Borràs. Han lliurat 4.820 signatures de ciutadans de Cardedeu que demanen la cobertura completa de la plantilla del centre d’atenció primària del municipi. L’acció va arrencar a mitjans del mes de novembre de 2023, quan al CAP Can Borràs hi havia només 4 metges i mig de la plantilla dels 12 que asseguren des de la Plataforma tenen assignats per una població de 19.000 habitants. Jordi Mayol, veí de Cardedeu i portaveu de la Plataforma, explica que “la situació ha millorat per tota la feina que hem fet i per com ens hem mogut, i ara hi ha 7 facultatius i mig, però és insuficient perquè en calen 12, que és la xifra que es tenia fa més d’un any”. Mayol detalla que tenen previst fer en total 4 accions: “aquest dimarts hem lliurat les signatures a la responsable del Servei d’Atenció Primària (SAP) del Vallès Oriental a Granollers, Norma Henríquez, i aquest divendres 12 a l’alcalde de Cardedeu, Josep Quedasa”. Després el dia 16 de gener la Plataforma ho farà arribar al director del Sector Sanitari del Vallès Oriental, Josep Parellada, i a la Síndica de Greuges de Catalunya, Esther Giménez-Salinas. Les accions van començar a mitjans novembre, amb dues manifestacions i assegura Mayol que continuaran perquè els “números dels facultatius que calen per Cardedeu no lliguen amb els del departament de Salut de la Generalitat. Ells ens diuen que amb 10 metges ja en tenim prou i nosaltes en continuem reclamant 12. I no entenem el perquè; ens diuen que és qüestió de números, que la població de Cardedeu és molt jove, però perquè el CAP Can Borràs funcioni calen més metges”. La Plataforma farà una assemblea el dia 18 de gener on decidiran com encarar les accions a emprendre en el futur. Mayol afirma que “no hi ha voluntat política, hi ha hagut mala gestió i pertant continuem sent molt crítics i reclamant els 12 metges necessaris al CAP de Cardedeu”. El sindicat Metges de Catalunya, el novembre passat, van recolzar les demandes de la Plataforma en defensa de la sanitat pública de Cardedeu, i van reclamar al departament de Salut que busqui els metges i metgesses necessaris per posar fí al dèficit de professionals de Cardedeu i també els d’altres centres d’atenció primària catalans.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

FIGUERES

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins