Salut

L’ICS organitza una jornada de portes obertes al Trueta per a futurs residents

L’Institut Català de la Salut a Girona organitza el 19 i 20 de març una nova Jornada de Portes Obertes amb l’objectiu de mostrar als futurs residents de medicina, infermeria i farmàcia com són els centres i com està planificada cada especialització. Els assistents, després de rebre la benvinguda a la sala d’actes de l’Hospital Trueta (9.30 h, el 19 de març i 9:00 h, el 20), rebran la informació de cada especialitat per part de residents i tutors/ores, i podran fer una visita guiada per diferents serveis assistencials, segons les seves preferències, de manera que podran visitar aquelles especialitats per a les quals tinguin més interès. Aquesta visita guiada la faran acompanyats dels residents actuals, amb els quals tindran l’oportunitat de resoldre dubtes, conversar i intercanviar impressions. Per assistir-hi de forma presencial, cal enviar prèviament un formulari d’inscripció.

El Trueta disposa de 33 especialitats acreditades per impartir docència, de les quals 31 ofereixen plaça aquest 2024. El nombre de places per a cada especialitat són: 47 per a residents de medicina (MIR), una per a residents de farmàcia (FIR), quatre per a residents de llevadoria (LLIR), dues per a residents d’infermeria especialitzada en pediatria (IRR) i una plaça d’infermeria del treball.

Precisament, la plaça d’infermeria del treball és una de les novetats en l’oferta del Trueta per aquest 2024. Aquesta especialitat de la branca de la infermeria està orientada a prestar serveis assistencials i de promoció de la salut dins l’entorn laboral. Enguany, el Trueta també ofereix una plaça més de les especialitats de cardiologia (3) i de digestiu (2). D’aquesta manera, el centre ofereix 55 places per a residents de primer any, tres més que l’any passat.

Pel que fa a la formació en Medicina i d’Infermeria Familiar i Comunitària, s’ofereixen 33 places de MIR i 8 places d’IIR, mantenint-se les xifres de 2023. Aquesta formació s’imparteix als Centres d’Atenció Primària acreditats per fer docència, que en el cas de l’ICS a Girona són: Banyoles, Blanes, Canet de Mar, Can Gibert del Pla de Girona, Figueres, Olot, Montilivi - Vila-Roja de Girona, Salt, Roses, Sant Feliu de Guíxols, Santa Clara de Girona, Sarrià de Ter, Taialà de Girona i Tordera. La mateixa Unitat Docent també imparteix formació al CAP de Malgrat de Mar, vinculat a la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, i al de Cassà de la Selva, associat a l’Institut d’Assistència Sanitària (IAS).

Actualment, als centres sanitaris de l’ICS a Girona s’estan especialitzant un total de 309 residents, dels quals 183 ho fan a l’Hospital Trueta (164 professionals de medicina, 11 professionals d’infermeria i 8 professionals de farmàcia) i 126 a l’atenció primària (111 metges i metgesses i 15 infermeres).La Docència constitueix una de les línies bàsiques d’activitat de l’ICS a Girona, amb l’objectiu de contribuir a formar professionals sanitaris plenament capacitats per atendre les necessitats de la ciutadania a l’àmbit de la salut.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

FIGUERES

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins