Salut

Salut

El nou hospital de Viladecans es posarà en marxa al juny

Després de sis anys de l’inici de les obres, les noves dependències de l’hospital de Viladecans es posaran en marxa, de manera progressiva, el mes de juny. Al gener, però, ja es va començar a utilitzar part del nou edifici per fer proves diagnòstiques amb nova maquinària: un aparell per fer TAC i dos per a ressonàncies. Les obres de construcció del nou edifici, amb façana a l’avinguda del Mil·lenari, suposen una ampliació notable de les instal·lacions, que tindran el triple de la superfície actual.

El Departament de Salut ha invertit uns 80 milions d’euros amb l’objectiu d’adequar l’hospital a les necessitats de Viladecans, Gavà, Castelldefels, Begues i Sant Climent. Es passarà de 117 a 154 llits, de 5 a 7 sales d’operació, de 45 a 66 sales de consultes externes i exploracions, de 24 a 38 espais d’urgències i de 8 a 21 places d’hospital de dia. També augmentarà el personal, un 37% més que la plantilla actual, i part d’aquest ja s’hi ha incorporat, segons fonts hospitalàries. Un 40% de les habitacions seran individuals.

El conseller de Salut, Manel Balcells, va visitar, dimecres passat, l’hospital i va destacar que la posada en marxa d’aquesta infraestructura “necessària i llargament reivindicada” permetrà “millorar l’accessibilitat i la qualitat de l’atenció hospitalària per a les més de 195.000 persones que atén”.

El procés no ha estat exempt de dificultats. El concurs per licitar les obres, el 2017, va patir uns mesos de retard a causa d’un recurs presentat per una de les dotze empreses o consorcis concursants. Finalment, el Tribunal Català de Contractes del Sector Públic va desestimar el recurs i es va aixecar la suspensió del procediment. Les obres van començar el 2018. La pandèmia les va endarrerir no només per l’impacte que va tenir en el món sanitari, sinó per la manca d’abastiment de material.

Quan s’hagi acabat el trasllat, s’abordarà la segona fase del projecte. Es reformaran els edificis on ara es presta l’activitat hospitalària, tant l’històric com els que alberguen les urgències i les consultes externes. També s’urbanitzarà l’entorn i es construirà un pàrquing subterrani. El nou edifici es destinarà en la major part a usos assistencials, mentre que a les instal·lacions actuals es mantindran les consultes externes i s’utilitzaran per a usos administratius i no assistencials. En el disseny de les noves instal·lacions s’han prioritzat l’eficiència energètica, la llum natural i els espais enjardinats, a més de la producció d’energia verda. Al sostre s’han instal·lat 150 plaques fotovoltaiques.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

medi ambient

Reus intensifica les sancions per no llançar bé les escombraries

REUS
meteorologia

Un centenar d’avisos per la pluja des de diumenge al vespre

BARCELONA
estats units

Almenys quatre morts per múltiples tornados a Oklahoma

barcelona
Societat

Mor Carles Busquets, reconegut fotògraf reusenc i expropietari de Niepce

societat

S’ensorra una part de l’edifici de l’Escola de Vela a causa del temporal

platja d’aro
llengua

Voluntariat per la llengua ha creat més de 178.000 parelles lingüístiques

barcelona
societat

Reus torna a homenatjar la rosa, el símbol de la ciutat

REUS
medi ambient

Identificats els autors de nou abocaments a Lleida

LLEIDA
mobilitat

Tarragona torna a canviar la regulació de l’aparcament a Joan XXIII

Tarragona