Salut

El nou CAP de Sant Miquel començarà a fer-se el maig

El conseller de Salut, Manel Balcells, ha visitat aquest divendres els terrenys cedits per l’Ajuntament d’Olot, ubicats entre els carrers Rei Martí l’Humà i Abat Racimir del barri de Sant Miquel, on s’aixecarà el nou CAP de la ciutat. L’equipament de tres pisos substituirà el consultori local Olot Nord i tindrà 14 consultes, una àrea d’atenció no programada, zona de rehabilitació i el Servei de Rehabilitació Comunitària de salut mental. Les obres començaran durant el mes de maig, un cop s’hagi formalitzat el contracte amb les empreses adjudicatàries per part d’Infraestructures de la Generalitat de Catalunya.

El conseller Balcells ha explicat que l’execució de les obres ja ha estat licitada, de manera que pròximament començaran els treballs. Ha destacat que el nou CAP d’Olot “és una llarga reivindicació de la població que finalment veu la llum”. “L’equipament suposarà un abans i un després per al barri de Sant Miquel i Sant Roc, permetrà dotar la ciutat d’un segon CAP i millorarà tota l’atenció primària i comunitària de la ciutat”, ha afegit. Així mateix, el nou centre “comptarà amb tots els equipaments necessaris i l’espai per encabir els nous rols professionals que s’han incorporat a l’atenció primària, amb un espai modèlic per a activitats comunitàries”, ha explicat Balcells, que també n’ha destacat la sostenibilitat i el seu disseny arquitectònic relacionat amb la natura i l’àrea volcànica de la Garrotxa.

Tres plantes

El nou CAP Olot 2 serà gestionat per l’Institut Català de la Salut (ICS) i s’ha projectat en un edifici amb planta soterrani, planta baixa i tres pisos més. L’accés principal serà per la planta baixa des del carrer Martí l’Humà, a l’encreuament amb el carrer Abat Racimir, i s’hi ubicarà la zona de recepció, l’àrea administrativa i l’atenció no programada.

A la planta soterrada hi haurà l’àrea de rehabilitació, amb una sala de gimnàstica polivalent, vestidors i magatzem i espai per a les instal·lacions del centre. Pel que fa a l’àrea assistencial, comptarà amb 14 consultes de medicina, infermeria i altres especialitats distribuïdes entre la primera i la segona planta. I pel que fa al tercer i últim pis es destinarà del tot al Servei de Rehabilitació Comunitària de salut mental. A més, l’edifici inclou un pati interior que permetrà la il·luminació i ventilació de les sales d’espera i la planta soterrada. Així doncs, totes les consultes estaran orientades a la façana del carrer, mentre que les sales d’espera seran generalment obertes i orientades a aquest pati. Pel que fa a l’estructura, a l’interior hi haurà fusta natural i per a la façana s’utilitzarà maó (obra vista) com a material predominant.

En relació al Servei de Rehabilitació Comunitària de Salut Mental, actualment està ubicat al carrer Castellar Lloveras, en uns locals de lloguer, i gestionats per l’Institut d’Assistència Sanitària. Un cop acabades les obres del nou CAP, el servei es traslladarà a les noves instal·lacions, que inclouen despatxos, una sala polivalent i una sala de treball corporal.

Unitat Pediàtrica de referència

El conseller Balcells també ha visitat l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa, on s’ha reunit amb l’equip directiu, professionals i els responsables de la Unitat Pediàtrica Mediambiental (PEHSU), l’única d’aquestes característiques a Catalunya. Balcells ha manifestat la decisió de transformar la PEHSU en una Unitat de referència per a tot el país. En aquest sentit, ha destacat que es tracta d’un projecte “singular i modèlic, amb una visió holística i comunitària de la salut, que volem estendre en el conjunt del territori per tal que tots els equips pediàtrics apliquin els coneixements de la PEHSU. La capital de la pediatria mediambiental de Catalunya hauria de ser Olot”.

La PEHSU és una unitat clínica especialitzada en salut mediambiental pediàtrica, una subespecialitat pediàtrica que aborda la prevenció, detecció, avaluació i maneig de les malalties i riscos mediambientals relacionats amb la salut dels infants.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política municipal

Banyoles invertirà més de 2 milions d’euros en diferents actuacions

BANYOLES
FIGUERES

Càritas celebra 50 anys a la ciutat

FIGUERES
societat

Catalunya registra el dia més plujós des del setembre de l’any passat

barcelona
medi ambient

Reus intensifica les sancions a qui no llenci bé les escombraries

REUS
meteorologia

Més de 350 avisos per la pluja des de diumenge al vespre

BARCELONA
estats units

Almenys quatre morts per múltiples tornados a Oklahoma

barcelona
Societat

Mor Carles Busquets, reconegut fotògraf reusenc i expropietari de Niepce

societat

S’ensorra una part de l’edifici de l’Escola de Vela a causa del temporal

platja d’aro
llengua

Voluntariat per la llengua ha creat més de 178.000 parelles lingüístiques

barcelona