Salut

Mataró impulsa una campanya contra els estigmes de la salut mental

A partir de demà, cada dia a les 12 del migdia, es publicaran un dels set vídeos testimonials de la campanya on s’explica breument, ja sigui en primera persona o a través de familiars, quina malaltia mental pateixes i sobretot com viuen l’estigma de la societat. El suïcidi, el trastorn bipolar, l’autisme, l’ansietat, l’esquizofrènia, els brots psicòtics ... són algunes de les malalties dels protagonistes dels vídeos que exposen obertament com viuen el seu dia a dia.

La regidora de Ciutat Inclusiva i Saludable, Laura Seijo, ha presentat avui a l’Espai Mataró Connecta la campanya de prevenció, detecció i lluita contra l’estigma cap a les persones amb problemes de salut mental. L’acte ha comptat amb els protagonistes, les seves famílies i també amb la coordinadora de psicologia del Servei de Salut Mental i Addiccions del Consorci Sanitari del Maresme, Marga Cano, la pediatra, Andrea Wicijowski i la treballadora social sanitària, Sònia Domínguez, com a coordinadores del Grup 3 de la Taula de Salut Mental.

La iniciativa ha sorgit del Grup d’Estigma, Prevenció i Detecció de la Taula de Salut Mental de Mataró (TSM) amb l’objectiu de donar visibilitat a les diferents problemàtiques i per combatre la discriminació que pateixen les persones amb algun problema de salut mental i que elles mateixes siguin protagonistes del canvi social.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]