Salut

ARBÚCIES

Salut deixarà el municipi sense base SEM i ambulància a partir del 2025

El departament de Salut de la Generalitat deixarà Arbúcies sense base del Servei d’Emergències Mèdiques (SEM) i sense cap ambulància a partir del 2025. L’Ajuntament d’Arbúcies assegura en un comunicat que està previst que aquests serveis es traslladin a Santa Coloma de Farners, a mitja hora d’Arbúcies. “La decisió està presa i no hi ha marxa enrere, i se’ns diu que el concurs ja està aprovat”, assegura el consistori, que en l’últim ple municipal ha aprovat una moció contra aquesta decisió.

En el comunicat, es recorda que la base del SEM va començar a funcionar el 2012, un any després que el departament decidís tancar el Centre d’Atenció Primària (CAP) a les nits, cosa que va deixar la població sense servei d’urgències. Aquesta decisió va provocar una mobilització ciutadana que, sumada a la gestió política, va donar “els seus fruits” amb la base SEM i una ambulància de suport vital dotada de personal tècnic i d’infermeria. En el comunicat, el consistori afirma que aquesta ambulància ha participat en “milers d’actuacions” i ha ajudat a salvar “moltes vides” de veïns d’Arbúcies, però també de poblacions properes gràcies a la proximitat del servei. El consistori, a més, recorda que Arbúcies té un 17% de població major de 65 anys i que és un punt estratègic per als serveis d’emergència.

Per aquest motiu, l’equip de govern anuncia que durà a terme gestions per mostrar la seva “disconformitat” i per denunciar la situació de “vulnerabilitat i risc” dels veïns quan es perdi aquest servei. La moció aprovada pel ple referma el desacord de l’Ajuntament d’Arbúcies amb la decisió de Salut, presa “sense marge de negociació ni informació”. A més, denuncia “l’actitud intransigent” del departament de Salut davant les reclamacions “raonades” dels diversos ajuntaments afectats. També “posa en evidència” les contradiccions del Govern quan assegura que està “revertint retallades” de serveis públics “mentre n’executa” de noves. El consistori emplaça Salut a “reflexionar i obrir” un procés negociador per evitar la pèrdua d’aquest servei i anuncia que crearà una comissió de treball “política, tècnica i ciutadana” local “en defensa” dels serveis públics sanitaris i d’emergències.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]